Ricardo Rodríguez encara té molta feina al davant per crear el Girona de la propera temporada. En el seu segon assaig al commandament de l'equip, el tècnic asturià no va aconseguir trencar la dinàmica negativa que els blanc-i-vermells aglutinen davant els de Lluís Carrillo i ahir van veure com un gol d'Aumatell en el temps afegit els deixava sense el Trofeu Vila de Llagostera. Amb la d'ahir, els gironins sumen set partits sense guanyar al conjunt de Segona B els enfrontaments -amistosos i de Copa Catalunya- dels últims anys.

El Girona que es va veure ahir al Municipal és molt diferent al que serà a principi de temporada, sobretot si tenim en compte que Rodríguez va optar per un esquema adaptat a les reduïdes dimensions del camp llagosterenc i, sobretot, perquè una llarga llista de jugadors -Chus Herrero, Matamala, Jandro, David García i Felipe Sanchón- es van quedar a la graderia. A diferència del partit on el Girona va superar l'Escala, Ricardo Rodríguez va optar per un dibuix més defensiu, amb Timor com a home més avançat per davant d'Eloi Amagat i el doble pivot format per Serramitja i Chando. Al davant, els amfitrions seguien amb el seu 4-4-2 dels últims cursos on destacava la parella d'atac formada per Nuha (ex del Lloret) i Salva Chamorro, que debutava amb la samarreta blaugrana.

Malgrat que del partit es poden extreure ben poques conclusions, el cert és que el Girona no es va trobar gaire cómode al Municipal i passat el centre del camp les combinacions es van donar amb comptagotes. Els de Carrillo, que venien de cedir el primer partit d'escalfament contra el Sou-thampton (1-2) no van estar tan ?lluny de la seva millor versió i van portar més perill a la porteria de Quintana. Cano, central que ha tornat al club d'Isabel Tarragó després de la seva cessió al Palamós, va aixecar el primer sospir dels prop de 400 espectadors del Municipal quan es va elevar entre la defensa gironina per rematar amb el cap per damunt del travesser de la porteria gironina. Cinc minuts després era Nuha qui rematava al costat de la xarxa des del lateral de l'àrea i després el seguiria Pi amb un altre xut per damunt de la porteria. La primera arribada clara dels de Montilivi no va ser fins a la mitja hora, en una falta directa que Richy va etzibar arran del pal esquerra de la porteria de Nico ?Ratti, que enguany ha fet el salt definitiu al primer equip llagosterenc.

Palatsí no debuta

Per a la segona meitat, Carrillo va optar per redibuixar completament al seu equip amb onze jugadors nous mentre que el tècnic gironí va anar introduint homes de refresc de mica en mica; l'asturià acabaria situant a tots els seus disponibles a la gespa excepte a Jorge Palatsí, el porter arribat del Vila-real B, que es quedaria sense debutar.

Els gironins van donar un pas endavant en aquests segons 45 minuts i Eloi va estar a punt d'avançar el Girona amb un remat ?creuat en el m.60. Tot i això, només quatre minuts després les coses es posarien moltcomplicades per als de Ricardo Rodríguez quan el col·legiat Simón del Pino va ensenyar la vermella directa a Richy per unes paraules malsonants. Aquesta extranya expulsió en partit de pretemporada també va comportar una falta indirecta que l'exGirona Alberto Manga va desaprofitar amb un xut per damunt de l'escaire. Als últims minuts, l'emoció la va portar de nou l'equip local mitjançant les rematades de Ritxi (m.70) i Adriano (m.73) i en un gol anul·lat per fora de joc a Aumatell. El punta osonenc, en el temps afegit, evitaria que el trofeu es decidís als penals superant Quintanas amb un xut ras.