El Barça 2013-2014 ja roda, ara sí, al complet. El nou entrenador, Gerardo Tata Martino, va dirigir ahir per primer cop la plantilla del FC Barcelona. I ho va fer amb tots els jugadors que a dia d'avui tenen fitxa del primer equip. Sota les seves ordres van exercitar-se els futbolistes que ja havien exhaurit el seu període vacacional fa dues setmanes, i els deu internacionals que van participar en la Copa Confederacions: Valdés, Piqué, Alba, Busquets, Iniesta, Xavi, Cesc i Pedro, de la selecció espanyola, i Alves i Neymar, de la campiona, la selecció brasilera.

A les nou en punt del matí el primer equip del Barcelona va reunir-se a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per posar-se sota les ordres del nou tècnic. Els 10 internacionals van passar les pertinents proves mèdiques per comprovar quin era el seu estat físic després de les vacances. (Neymar, que ja les havia passat satisfactòriament el dia de la seva presentació, només va sotmetre's a un estudi podològic i a una densitometria). La resta del grup sí que va entrenar-se durant la sessió matinal, mentre que els 10 que havien jugat la Confederacions no van unir-se als seus companys fins a la sessió que va tenir lloc a partir de les set de la tarda.

Víctor Valdés, que tot just va reintegrar-se ahir al grup, ja va sortir a parlar davant els micròfons. Va fer-ho en un acte promocional de la firma que li proporciona els guants. El porter va insistir que aquesta temporada serà la seva última defensant la porteria del Barça. Va recordar que l'any passat va oferir-li al club la possibilitat de buscar-li una sortida que beneficiés les dues parts, però que aquesta "no ha arribat". Per això, ahir va assegurar que complira el seu any de contracte "amb il·lusió" i que el curs que ve jugarà en un altre equip.

"Aquesta és la temporada més especial per a mi perquè és l'última", va confessar, "però estic centrat, com en les anteriors, a intentar millorar, superar-me com a esportista i donar-ho tot pel club, com sempre he fet". El seu entrenador serà el nou tècnic, Gerardo Tata Martino, a qui va conèixer tot just ahir. "Pel que hem pogut parlar sembla molt proper, tant ell com els seus ajudants. És una persona il·lusionada amb un projecte que és de gran magnitud, en el qual voldrà posar el seu segell personal i intentar que no ens cansem de guanyar", va resumir.

Valdés també va parlar sobre la recaiguda de Tito Vilanova, apuntant que és "una notícia que no desitges que arribi mai, una desgràcia i un pal molt gran". Alhora, va mostrar-se convençut que el tècnic de Bellcaire sen sortirà. Sobre la nova i única incorporació feta fins al moment, Neymar, va confessar que "fa gran el grup i la qualitat que suma és brutal". El porter blaugrana creu que encaixarà "a la perfecció" amb Leo Messi, perquè "els grans cracs sempre s'han compenetrat molt bé".

Neymar podria debutar avui

El Barça s'enfrontarà aquesta nit (20.45 hores, TV3) al Lechia Gdansk polonès, en un partit de caire amistós que el club blaugrana va veure's obligat a prorrogar després de saber-se la recaiguda de l'entrenador Tito Vilanova. La gran novetat pel partit d'avui serà la possible presència de Neymar al costat de Leo Messi per primera vegada.

El brasiler és l'únic dels 10 internacionals que molt probablement es vestiran de curt i la incògnita està a saber si ho farà de titular o no. L'equip el seguirà dirigint Jordi Roura i l'extècnic del Girona Joan Francesc Ferrer Rubi, malgrat que Martino va entrenar el Barça durant la doble sessió d'ahir. Tot indica que no serà fins al Gamper que el tècnic argentí s'asseurà per primer cop a la banqueta.