Malgrat que a l'entrenament d'ahir se'l va veure totalment recuperat del trencament del bíceps femoral de la cama esquerra que va patir fa gairebé dos mesos, Leo Messi no jugarà aquesta tarda (16.00) contra l'Elx, primer rival de l'any i últim obstacle de la lliga dels blaugranes abans de la important visita al Calderón dissabte que ve. L'astre argentí s'exercita des de fa dos dies al mateix ritme que els seus companys però el seu retorn a l'onze titular està ja marcant el calendari: al camp l'Atlètic de Madrid, un partit que pot suposar un punt d'inflexió en la lluita pel títol.

Messi, per tant, podria tenir els seus primers minuts de l'any dimecres, en el partit de Copa del Rei contra el Getafe, previ al duel de la lliga entre els dos líders de la competició. L'Atlètic no va fallar ahir a Màlaga i obliga els blaugranes a guanyar avui l'Elx per arribar al partit del proper cap de setmana encapçalant la lliga igualats a punts. En canvi, un altre dels puntals de l'equip, el porter Víctor Valdés, que ha estat l'últim mes i mig aturat per un trencament al bessó, ja té l'alta mèdica i aquesta tarda tornarà a la titularitat davant l'equip que dirigeix Fran Escribá.

Tampoc jugaran avui ni el defensa Dani Alves, que ahir es va entrenar per primera vegada des del seu retorn de vacances per haver estat un parell de dies amb febre, ni el migcampista Sergio Busquets, sancionat. Els seus llocs en un onze en què Cesc Fàbregas tornarà a fer de Messi, els ocuparan Martín Montoya i Alex Song, respectivament. També tornarà a la titularitat el migcampista Xavi Hernández, absent en l'últim partit de l'any contra el Getafe per unes molèsties musculars.

L'Elx, de la seva banda, es presenta al Nou Camp sense complexos, encara que conscient de la dificultat de puntuar davant un equip com el Barcelona i trencar una ratxa de tres derrotes consecutives contra Atlètic de Madrid, Llevant i Màlaga. Escribá no podrà comptar amb el porter Manu Herrera, el defensa Damián Suárez ni el mitjapunta gironí Ferran Corominas, mentre que ha convocat el porter del filial Martínez i recupera Manu de Moral i Lombán.