El Barcelona, que comptarà amb el retorn de l'argentí Leo Messi gairebé dos mesos després, buscarà aquesta nit (22.00, TV3/Antena3) en l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei decidir la seva eliminatòria davant el Getafe, que no venç a domicili des de finals d'octubre. El retorn de Messi coincideix amb la baixa de Dani Alves, no recuperat d'un problema gripal; així com de Xavi Hernández i Marc Bartra, tots dos per precaució, a causa de diferents molèsties físiques. El tècnic blaugrana, Gerardo Martino, va confirmar la presència a la porteria de Pinto, malgrat que Valdés està recuperat, i haurà de decidir si es pren el partit com un preparatori per al duel de dissabte que ve al Calderón o bé si decideix reservar efectius.

Amb el record de la severa elimiació a mans dels madrilenys de l'any 2007 (el Getafe va remuntar un 5-2 en contra amb un clamorós 4-0 al seu estadi contra els blaugrana), les circumstàncies han canviat per complet. El Barça del Tata està del tot avisat després que fa pocs dies el Getafe s'avancés per 2-0 en el partit de la lliga que va enfrontar als dos equips, un matx que va finalitzar amb un 2-5 després d'un magnífic partit de Pedro Rodríguez, autor d'un triplet.

Sense Alves al lateral dret, Martino tornarà a confiar en Montoya, mentre que Adriano podria ser el substitut d'Alba al costat esquerre. A l'eix, Mascherano o Puyol serà el company de Gerard Piqué. Tornarà després de la seva sanció Sergio Busquets, mentre que Sergi Roberto podria ser el substitut de Xavi Hernández. Un emergent Andrés Iniesta podria completar la tripleta en la medul·lar.

Al davant, l'estat de forma de la parella Pedro-Alexis els donaria tots els avantatges per jugar si no hi hagués partit dissabte que ve al Calderón, però resta per conèixer els plans de Martino respecte a Neymar, Cesc i, sobretot, sobre Messi, qui no sembla que jugarà d'inici.

Per la seva banda, el Getafe encara aquest partit immers en una mala dinàmica de resultats a la Lliga, on ha sumat només quatre dels últims vint-i-un punts disponibles.El principal objectiu de l'equip madrileny, segons va admetre el tècnic Luis García, és tornar a recuperar la intensitat i el nivell competitiu a domicili, on no guanya des de finals d'octubre (0-2 a Vila-real). Per a aquest partit, el tècnic té les baixes per lesió dels migcampista Míchel i Pedro Mosquera, i no ha inclòs per decisió tècnica en la convocatòria el central Albert Lopo ni el lateral esquerre Sergio Escudero.