Canvi de líder a la classificació general del Rally Dakar en la categoria de cotxes. El madrileny Carlos Sainz (SMG) va adjudicar-se ahir la quarta etapa de la cursa, disputada entre les localitats de San Juan i Chilecito. D'aquesta manera, Sainz es converteix en el nou líder al superar d'aquesta manera al català Nani Roma (Mini), que no va poder fer res més que acabar la jornada en cinquena posició.

Sainz va aconseguir un avantatge de més de sis minuts al pilot francès Stéphane Peterhansel (Mini) i gairebé nou al qatarí Nasser Al Attiyah (Mini), actualment tercer a la general. Nani Roma, de la seva banda, va ser cinquè ahir a més de 14 minuts de Sainz (14:08). El madrileny, gràcies a aquest resultat, gaudeix d'un avantatge al capdavant de la classificació respecte el català de poc més de dos minuts.

Coma retalla distàncies

Pel que fa a la competició de motos, el xilè Francisco Chaleco López (KTM) va emportar-se la quarta etapa del Dakar per davant el català Marc Coma (KTM), que va ser segon i gràcies a aquest resultat s'acosta al lideratge de la prova. López va aventatjar Coma en 2:41 minuts i li va treure més de 6 minuts al seu compatriota Jeremías Israel (Speedbrain).

De la seva banda, l'espanyol Joan Barreda (Honda) manté el lideratge de la prova, però després d'uns problemes amb la navegació que el van fer perdre més de 13 minuts ha vist com el seu avantatge respecte Coma (el català és segon a la general) ha quedat reduït a només 3:10. El xilè Jeremías Israel (Speedbrain) va aconseguir una sorprenent quarta posició, mentre que el català Jordi Viladoms va acabar en desè lloc.