L'Espanyol es va veure sorprès per l'Alcorcón, un equip de la part baixa de Segona Divisió, que el va superar gràcies a un gol de falta de Dani Pacheco que va sorprendre el porter Germán. Ara l'Espanyol haurà de remuntar a Cornellà si vol jugar els quarts de final, presivisiblement contra el Madrid si els d'Ancelotti es desfan de l'Osasuna.

L'Espanyol, tal com havia avançat l'ahir sancionat Javier Aguirre en la prèvia, va saltar amb un onze de moltes garanties a la gespa per evitar sorpreses, però es va trobar amb un rival que des del primer minut va ensenyar les seves credencials d'intensitat i valentia per encarar el xoc tot i que la pilota era dels catalans. La velocitat en atac de jugadors com Sergio García i el francès Thievy a penes va posar en dificultats a l'Alcorcón, que en cap moment va perdre la mesura i va mostrar una bona solidesa defensiva amb la nova parella de centrals formada per Héctor Verdés i el jove Chema Rodríguez. L'oportunitat més clara dels madrilenys a la primera meitat va arribar als 33 minuts amb un xut llunyà de Christian Alfonso que va tenir la seva rèplica amb un cop de cap de Víctor Sánchez, al tall del descans, que va marxar desviat. A l'inici de la segona part, l'encontre es va tornar igualat, en part perquè la intensitat i el ritme van decaure, cobrant molt protagonisme els centrecampistes dels dos equips.Aquest joc va afavorir a l'Alcorcón, que a poc a poc va ser guanyant confiança sobre la gespa i amb l'entrada de Juli i Dani Pacheco va millorar molta les seves prestacions ofensives.

Als 71 minuts, l'Alcorcón va acabar d'il·lusionar-se amb el partit que estava realitzant en posar-se per davant amb un gol de Pacheco, qui va estar llest per treure ràpid una falta molt llunyana i sorprendre amb un potent tret al porter Germán Parreño. Un minut després, Juli va rebre una pilota a l'esquena de la defensa visitant i, quan estava sol davant del porter, va enviar la pilota per damunt del travesser, desaprofitant una ocasió molt clara de sentenciar el partit i encarar l'eliminatòria.

El tècnic mexicà Javier Aguirre, que va estar a la grada complint el primer dels seus quatre partits de sancio, va intentar que l'Espanyol reaccionés fent Alex Fernández i al colombià Córdoba, però d'aquí al final el partit va ser un monòleg de l'Alcorcón, que no va cessar en el seu esforç per marcar el segon.