El pilot de motos belga Eric Palante (Honda), de 50 anys, va ser trobat mort ahir en la ruta de la cinquena etapa del Dakar, que es disputava entre Chilecito i Tucumán. El camió que recull els pilots endarrerits de l'etapa del dia abans va trobar el cos sense vida de Palante al quilòmetre 143 del tram cronometrat.

Els organitzadors van assenyalar que no van rebre cap alerta per part del pilot i que aquest havia passat pel punt d'avituallament d'aigua dijous a la tarda. Les circumstàncies i les causes de la seva mort estan sent analitzades per la fiscalia de Belén, a la província argentina de Cajamarca. Palante participava aquest any per onzena vegada al Dakar, on era conegut pel seu entusiasme i serietat. És l'última víctima mortal d'un ral·li que ja s'ha endut moltes vides. D'altra banda, dos periodistes argentins van morir dijous mentre cobrien la cinquena etapa, quan la seva camioneta va caure al buit a la Cuesta del Clavijo.

En l'aspecte esportiu, Alain Duclos (Sherco) es va adjudicar ahir la sisena etapa de motos del Dakar, disputada entre Tucumán i Salta, per davant de Marc Coma (KTM), que va ser segon i segueix líder de la general amb un còmode avantatge. El català va arribar a un minut i 15 segons del guanyador, mentre que Joan Barreda (Honda) va ser quart i Cyril Despres (Yamaha), cinquè.

Després d'una cinquena etapa extremadament difícil, els pilots van recórrer ahir 338 quilòmetres en una especial amb menys incidents i en la que les distàncies entre els competidors no van ser tan grans. Tot i això, el xilè Chaleco López (KTM), que començava el dia com a tercer classificat en la general, va patir una caiguda al quilòmetre 211 i va haver d'abandonar a causa del mal estat de la seva moto. El francès Stéphane Peterhansel (Mini) va guanyar la sisena etapa de cotxes, per davant de Nasser Al Attiyah (Mini) i d'Orlando Terranova (Mini), segon i tercer, respectivament. Nani Roma (Mini) segueix com a líder de la general.