Gerardo Martino, entrenador del Barcelona, va declarar, després de l'empat contra l'Atlètic de Madrid, que "qualsevol entrenador hauria deixat de sortida" Neymar i Messi. Ho havia insinuat en la prèvia i a l'hora de la veritat ho va complir. El tècnic blaugrana va voler, d'aquesta manera, justificar una polèmica decisió. "Tots dos no estaven per començar el partit i van ser suplents. La idea era que entrés Messi començada la segona meitat, però la lesió d'Iniesta l'ha fet sortir abans. A mi em toca prendre decisions i per a aquest partit era el millor. Cal no oblidar que Messi feia 60 dies que estava inactiu, fora de l'equip i Neymar ha patit molèsties estomacals i no s'ha entrenat com la resta. Podia haver sortit bé o malament, però em semblava prudent començar el partit sense ells", va explicar l'argentí.

Sobre el partit, va assenyalar: "contra l'Atlètic tothom troba dificultats. Amb l'Atlètic, no tindràs infinitat de situacions de gol i quan les hem tingut el seu porter ha respost bé. És important el fet d'haver volgut guanyar el partit i sobretot no haver deixat opcions al contraatac de l'Atlètic. L'empat està bé. Han jugat els dos milors de la lliga i s'ha acabat la primera volta amb 50 punts, que crec és una xifra molt bona".

Sobre l'Atlètic i el futur de la competició, Martino va assenyalar que creu que el blanc-i-vermells "seguiran lluitant per la lliga". També va considerar que concloure com a líder la primera volta, l'honorífic títol de campió d'hivern, no assegura res. "No em diu res ser això del campió d'hivern. Prefereixo ser campió d'estiu, però la valoració de la primera volta és bona. Futbolísticament hem anat de menys a més i amb notòria millora després de les dues derrotes. 50 punts és una molt bona producció. Després d'aquest empat sortim més ben valorats perquè els partits cal saber sofrir-los, com hem fet avui al Calderón", va concloure.