El Peralada va proclamar-se ahir matemàticament campió d'hivern i distanciar-se al capdamunt de la classificació després d'aconseguir vèncer per la mínima a un Girona B, fins ahir segon. El derbi no va decebre a ningú i es va poder gaudir d'un bon espectacle de futbol, tot i el curt del resultat.

Els papers dels dos conjunts van definir-se ben aviat: el Peralada dominant territoriament, mentre que el Girona, pacient, esperava la seva oportunitat per muntar una bona contra que els permetés recollir algun fruit. Els altempordanesos, però, van mostrar-se molt sòlids en defensa en tot moment, no en va son el conjunt menys golejat de la categoria, i no van deixar pràcticament opcions als gironins per aconseguir batre Toni Montero.

A la primera part, doncs, poques van ser les ocasions, Aleix Feixas va enviar una pilota al pal, mentre que el Girona, amb prou feines, va aconseguir acostar-se a la porteria.

A la segona, els gironins van estar més incisius i amb un parell d'arribades que van acabar amb rematada, una d'Arjona i una altra de Gumbau, però sense poder canviar el signe del partit. A aquestes alçades ja es veia que, qui fos capaç de marcar un gol, seria qui s'enduria el partit.

I va ser el Peralada qui millor punteria va tenir: una jugada en solitari d'Aleix Feixas, en la que se'n va anar de dos defensors i va connectar un xut per baix que va aconseguir batre el porter Quintanas.

Els gironins semblaven reaccionar al rebre el gol i Miquel Àngel Muñoz va voler reaccionar fent entrar Vivancos i Litus Sala al terreny de joc. Si bé, la solidesa defensiva local i les idees clares dels de Nacho Castro van impedir aquesta reacció.

Amb aquesta victòria, doncs, el Peralada segueix amb pas ferm en el primer lloc de la taula, donant un cop d'autoritat, mentre que el Girona perd una posició i és tercer superat pel Sabadell B.