El malsón del viatge del Girona d'hoquei femení a Anglaterra, on no va poder jugar el partit de tornada d'una eliminatòria de la la Copa d'Europa perquè va arribar vint-i-cinc minuts tard al pavelló de Peterborough, ha acaparat l'atenció de l'hoquei continental en un cap de setmana de contínues trucades entre tots els protagonistes. "He estat des del dissabte a la nit parlant molt amb el president de la Federació Europea (Fernando Graça) i amb el del Girona (Josep Pla), i puc dir que la situació em sembla absolutament surrealista", explicava ahir el president de la federació espanyola, Carmelo Paniagua, que apostava ahir per presentar una reclamació que permeti al Girona tornar anar a Anglaterra i jugar un partit que "aplicant el sentit comú, mai s'hauria d'haver donat per perdut" a les noies que entrena Albert Bou.

Paniagua pensa que tot es podria acabar solucionant. "He estat parlant amb Isabel Muradàs (regidora d'Esports de Girona) i estem d'acord que s'ha d'ajudar en tot el que es pugui a aquestes noies perquè tornin anar a Anglatera". Un problema, el del cost d'un possible nou viatge, que preocupa molt als responsables del Girona que avui es reuneixen per estudiar les mesures a empendre. "Decidirem si presentem recurs, però pensar a assumir un altre viatge a Anglaterra és inviable", explica Josep Pla recordant que el Girona ja va un esforç per aconseguir els 3.500 euros que va costar l'accident desplaçament del cap de setmana.

El club anglès volia jugar

De moment, l'Ely està classificat per a la següent ronda de la Lliga Europea però ahir, a través d'un comunicat a la seva pàgina de Facebook, el club anglès assegurava no sentir-se "feliç" pel resultat perquè "volíem jugar davant de molts aficionats que havien vingut des de diferent ciutats com per veure el partit". L'Ely hauria acceptat jugar el partit mitja hora més tard, però, segons expliquen en el comunicat, van ser ""els àrbitres els que van decidir que no no es podia jugar més tard del quart d'hora normatiu". Llavors, els dirigents anglesos van proposar al Girona jugar un partit amistós, per no decebre els aficionats i, davant la lògica negativa catalana, amb les noies d'Albert Bou massa afectades moralment per l'eliminació com per jugar una costellada, l'Ely no va saber encaixar bé la resposta: "No entenem com un equip que està a Londres des del dia abans no pot arribar a temps al partit".

Aquesta proposta de jugar un partit amistós tampoc és vista amb gens bons ulls per Carmelo Paniagua: "Sempre hem de sortir de la premisa que el Girona és el club que va fer tard incomplint el reglament, però, un cop veus que van tenir un problema i van avisar s'ha d'aplicar el sentit comu. Si es pot jugar un partit amistós es pot jugar el de competició". El president de la Federació Espanyola explica que la intervenció del seu homòleg anglès va ser "determinant" perquè es donés per perdut l'eliminatòria al Girona i, al mateix temps, llança un dard contra Fernando Graça: "És incomprensible que el president de la Federació Europea fos al pavelló i no fes que el partit es jugués".