El Barça té ben encarada la seva classificació per a les semifinals de la Copa del Rei després d'imposar-se anit al camp del Llevant en l'anada dels quarts de final. Els blaugrana, però, van oferir dues cares. Una primera part discreta i una represa més activa sobretot arran del gol de l'empat, regalat pels locals; després d'aquest autogol de Juanran va arribar el hat-trick de Tello amb assistències de Messi

Després del recent empat a la Lliga ( 1-1 ), el Llevant i el Barcelona tornaven a veure les cares tres dies després en el mateix escenari, però amb alineacions molt diferents en els dos equips. Encara que els dos equips van repetir la disposició tàctica de diumenge passat a la Lliga, el canvi de protagonistes va variar el guió del partit. La parella de centrals formada per Puyol, que es va retirar lesionat en el segon temps, i Bartra no va estar gaire fina i els valencians van robar dues pilotes perillosíssims a la defensa catalana, en els primers minuts, que no van saber aprofitar. El Barcelona va trobar profunditat per les bandes, amb Tello i Pedro, i aquest últim va poder marcar amb un llançament de mitjana distància però el pal va refusar el seu xut i el Llevant es va salvar. A diferència del partit de diumenge, la presència de Barral i Xumetra va donar més presència ofensiva al Llevant, que es multiplicava en defensa per tancar els espais als del Gerardo Martino, però no renunciava a buscar la porteria de Pinto a la menor ocasió. La possessió era del Barcelona però amb el pas dels minuts es va anar enredant en l'entremat defensiu que havia teixit el Llevant que de nou va treure petroli a pilota parada. En aquesta ocasió , va ser en una falta lateral que va rebutjar malament Puyol i El Zhar va afusellar Pinto que va treure la pilota com va poder, però aquesta va caure de nou en les botes del marroquí que, aquesta vegada , no va perdonar marcant l'1-0 a la mitja hora de joc. El partit es posava de cara per als locals. Amb una gran intensitat defensiva i constants ajudes van ser capaços d'anul·lar l'arsenal ofensiu del Barcelona, que va marxar frustrat als vestidors.

En un partit que se li havia posat molt incòmode, el Barcelona va tenir la fortuna d'empatar en una jugada absurda de la defensa del Llevant. Després d'aturar el porter Javi Jiménez un xut de Tello el rebuig li va caure a Vyntra que, sense ningú al voltant , va refusar la pilota contra el seu company Juanfran i aquesta va entrar a la porteria local. El Llevant , dolgut per l'injust càstig, va reaccionar de manera visceral buscant el segon gol, però les seves ànsies van descol·locar l'equip i una passada magistral de Messi a l'espai la va profitar Tello per posar el 1-2. Els dos cops van ser demolidors anímicament per a un Llevant que s'havia mostrat molt sòlid fins llavors. El Barça va ser l'amo i ?senyor del partit davant un rival enfonsat. El porter Javi Jiménez es va haver de multiplicar davant les ocasions de Messi i Xavi.

L'astre argentí no va tenir el premi del gol , però va deixar en el tram final una nova assistència de luxe a Tello perquè fes pujar l'1-3 al marcador. Minut després, el jove jugador del planter no va desaprofitar l'ocasió de signar el triplet de gols i deixar l'eliminatòria vista per a sentència.