Dani Planagumà somiava convertir-se en el reforç d'hivern més esperat del Llagostera, però els terminis de recuperació de la seva greu lesió al menisc encara el mantindran apartat dels terrenys de joc un parell de mesos més. Per això Oriol Alsina ja ha descartat tramitar-li la fitxa aprofitant el mercat d'hivern, tot i que té clar que compta amb el davanter garrotxí per a la temporada que ve. "Si algú pot superar una lesió com aquesta és ell, per la seva capacitat de treball i sacrifici. Hem de ser, abans que res, persones, i nosaltres ja el vam renovar la temporada passada i també li oferirem continuar el curs que ve", va assegurar ahir el director tècnic blaugrana.

El calvari del jugador del Llagostera va començar el 17 d'octubre de 2012 al camp del Prat, en el partit de Copa que va donar la classificació per als setzens de final als gironins (el rival va ser el València). Inicialment se li va practicar un tractament conservador, i fins i tot el gener de 2013 va anar convocat al camp del Ieclà amb la intenció de poder reaparèixer. El viatge va ser una autèntica odissea, quan va arribar al destí tornava a tenir el genoll inflamat, i va ser aleshores quan va rebre el cop definitiu: havia de rebre un trasplantament de menisc que ara, un any després, encara el manté apartat de la competició.

Planagumà combina les sessions de carrera amb la rehabilitació al centre Sportclínic de Girona. L'evolució és lenta però tant ell com el Llagostera estan convençuts que aquest 2014 tornarà a jugar a futbol. Les previsions inicials eren que per aquests dies es pogués reincorporar al grup, però encara necessitarà un parell de mesos més. "L'important ara és que es recuperi. Nosaltres el vam esperar la temporada passada i també ho farem ara oferint-li la renovació", va reiterar Oriol Alsina.

El naixement, el juny passat, de la seva primera filla va ser l'empenta que ha acabat donant ales al garrotxí. Planagumà assegura que "sé que tornaré a jugar" i no amaga que "la meva il·lusió és que la meva filla em vegi jugant a futbol". Un any després de confirmar-se el pitjor pronòstic, que li calia un trasplantament de menisc, el davanter continua fent via cap al seu retorn als terrenys de joc.