Jordi Cases farà marxa enrere. Una vegada la querella que va presentar ha provocat la dimissió de l'expresident blaugrana Sandro Rosell, ahir es va conèixer que el soci té la intenció de retirar-la atenent així als consells dels seus advocats. El soci del Barça va presentar una querella contra l'aleshores president, Sandro Rosell, per un presumpte delicte d'apropiació indeguda en la seva modalitat de distracció en el fitxatge del futbolista Neymar da Silva, tal com va avançar ahir l'edició digital de La Vanguardia. Cases hauria decidit retirar la querella, per consell del seu advocat, Felipe Izquierdo, en considerar que ja s'han aconseguit els seus objectius, que segons ell eren conèixer amb exactitud les xifres del traspàs de Neymar.

Dissabte al vespre ja es va produir una primera presa de contacte per via telefònica entre el vicepresident de l'àrea social Jordi Cardoner i Cases, en què es van restablir les relacions entre l'associat i el club. Cal recordar que el nou president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ja va avançar en la roda de premsa de la seva presentació com a màxim mandatari de l'entitat catalana la seva intenció de posar-se en contacte amb Cases per demanar-li que desistís en la seva demanda.

Així, a mitjans d'aquestasetmana l'advocat del querellant, Felipe Izquierdo, podria lliurar al jutjat l'escrit per desistir de la querella. Després d'això el procés quedarà a les mans del jutge, que decidirà si opta per arxivar la querella o segueix endavant amb les diligències sol·licitades. De fet, el procés té moltes possibilitats de no quedar aturat, ja que ahir mateix representants de l'Audiència Nacional van assegurar en una entrevista a la Cadena SER ahir que la investigació continuarà "amb o sense acusació particular".

D'altra banda, l'empresa MCM on treballa l'exbanquer Mario Conde, que ja té un contenciós obert en contra el Barça per l'explotació de La Masía, va informar ahir que se sumarà a la querella que va presentar Cases i també recollirà adhesions per representar tots aquells socis que se sentin perjudicats per aquest cas.

Pot haver-hi canvis a la junta

De la seva banda, abans del partit d'ahir contra el Màlaga, el nou president de l'entitat blaugrana, Josep Maria Bartomeu, va assegurar que durant els propers dies hi haurà alguns canvis a la junta directiva de l'entitat blaugrana.

"És possible que alguns directius deixin responsabilitats i en prenguin d'altres", va assegurar el president. Bartomeu, que es va asseure ahir per primer cop a la llotja del Camp Nou com a president del club.

Sobre la possibilitat que el soci Jordi Cases retiri la demanda contra Sandro Rosell, Bartomeu va assegurar que desconeixia si això serà finalment així: "Jordi Cardoner (vicepresident de l'àrea social) va parlar amb ell i li vam explicar el contracte de Neymar. Com a soci ha de fer el que cregui convenient", va manifestar.

El nou president també va deixar clar que el contracte de Neymar no crearà cap precedent en el club. "Mai més explicarem el contracte d'un jugador. Ni els sous, això pertany a la propietat del jugador", va explicar. Bartomeu va aprofitar l'entrevista per reiterar la seva intenció d'esgotar el mandat de la junta, que finalitza la primavera del 2016: "El projecte va començar el 2010. Tenim molts objectius i ens queden dos anys per realitzar-los".