Sense oportunitats al Girona, Marc Serramitja es va inscriure a les sessions AFE per a jugadors sense equip. Ben poc s'hi va estar ja que als quatre dies i amb només un partit disputat, els tècnics del Kristiansund de la Segona Divisió noruega van cridar-lo per una prova. El cellerenc va convèncer i enceta la seva primera aventura continental després de passar per Girona, Gavà, Alacant, Badalona, Llagostera i Sant Andreu. Ara està en plena pretemporada perquè la Lliga comença a l'abril i acaba al novembre.

De Girona a Noruega passant per les sessions AFE d'Alacant. Com va sorgir l'oportunitat?

Tot plegat és una mica surrealista perquè vaig preparar la maleta per estar 15 dies a Benidorm i he acabat passant els 7 últims a Noruega. Durant les sessions AFE, el Kristiansund va dir al director esportiu de l'equip AFE que volien 4 jugadors. Els altres tres van preferir quedar-se al país mentre que jo vaig ser l'únic que finalment vaig decidir aventurar-me. Ells sabien que futbolísticament els agradava però necessitaven tenir-me una setmana a prova per veure l'adaptació a la ciutat, clima, estil de joc... i si estaria motivat per jugar aquí..

Està instal·lat ja a la seva nova ciutat? És molt diferent de la Cellera o Girona?

És una ciutat petita i tranquil·la. Maquíssima. En aquest sentit s'assembla a Girona o la Cellera. Molt acollidora. Està formada per 5 illes i ponts que es comuniquen entre si. El que canvia més és el clima -aquesta setmana no hem sobrepassat els 3 graus-, i que aquesta època de ?l'any abans de les 5 ja és fosc. Em puc ?comunicar perfectament amb anglès.

Quin objectiu té en aquesta nova etapa professional?

L'objectiu és el que vaig buscant fins ara. Seguir sent professional del futbol, fer el que m'agrada i alhora poder conèixer molta gent, una nova cultura i manera de pensar. Volia començar de zero en un nou país i fer-me un nom. Escalar el més amunt possible i si no és a Noruega a qualsevol altre país. Però sobretot passar-m'ho bé.

Què en coneixia del futbol noruec fins ara?

No en coneixia absolutament res...(Riu). El Rosenborg i prou. El primer que vaig saber quan vaig arribar és que el mític Solskjaer és de Kristiansund!

Econòmicament, compensa?

L'oferta està bastant per sobre el que em podria pagar un 2a B. Però no he vingut aquí per tema econòmic sinó per l'experiència.

Quan va rescindir amb el Girona a l'estiu es veia tants mesos sense equip?

Tenia molt clar que no jugaria fins el mercat d'hivern. No tenia gaires esperances de fitxar abans enlloc. Vaig tenir opcions d'algun equip de 2a B però vaig decidir esperar fins trobar quelcom que realment em motivés.

Les sessions AFE l'han ajudat bastant.

Sí. Molt! És una iniciativa boníssima. Una oportunitat única per donar-te a conèixer ja no només a Espanya perquè hi ha directors esportius, entrenadors i representants mirant partits, sinó també a Europa. A aquesta època de l'any a la zona de Benidorm i Múrcia està ple d'equips europeus fent pretemporades i molts clubs van a mirar partits. A part, comparteixes vivències amb jugadors que estan com tu sense equip i anímicament entre tots ens ajudem molt.

Les portes del Girona se li han tancat definitivament?

En aquesta vida no hi ha res definitiu. M'agradaria poder vestir la samarreta del Girona abans de retirar-me. Perquè jugui o no, sempre el seguiré i em tindrà com un bon seguidor més. Sóc molt del Girona!

Amb només 23 anys, ha seguit el camí de molts jugadors que marxen a fora. No hi ha futur aquí?

Més que futur, el que passa és que el futbol ha notat i molt la crisi. Cada cop es desprofessionalitzen més clubs de 2a B i 3a. No crec que hagi marxat per això. Sempre m'he considerat una mica aventurer i feia temps que em rondava pel cap una bona aventura.