D'entre els més de 200 equips participants els grans triomfadors del MIC 2014 van ser l'Aspire en categoria cadet i infantil, el Barça i l'Espanyol en aleví (en les modalitats de futbol 11 i 7, respectivament), el Màlaga juvenil i el Club de Futbol Espanyol d'Amputats en la categoria Integra, adreçada a persones discapacitades. La feina dels més de 100 cercatalents que han llançat les seves xarxes aquests cinc dies de MIC segur que haurà estat molt profitosa perquè el nivell d'aquesta edició ha estat molt elevat.

Com ja va passar en l'anterior edició, l'acadèmia de caçatalents de l'Aspire es va proclamar campiona de les finals en categoria cadet i infantil del MIC 2014. Els cadets, dirigits per l'empordanès Arseni Comas, van patir molt més que els infantils (aquests van clavar un 7 a 0 a l'Espanyol), ja que després de l'empat a zero en acabar els cinquanta minuts davant la Selecció de Brasil, el campió es va haver de decidir des del punt de penal amb un 5-4 a favor dels qatarians.

Aquesta final cadet posava el punt final a cinc dies de futbol sense parar a les comarques gironines, amb prop de 600 partits repartits en 24 terrenys de joc de la província i que ahir va acabar amb l'entrega de les copes de campions en un Nou Estadi ple a vessar. El temps va respectar el campionat i els núvols no van deixar caure cap gota i, novament, les grades de Nou Estadi es van omplir amb més de 6.000 espectadors. Abans de tancar-se la tretzena edició del MIC amb la disputa de la final cadet, al Nou Estadi de Palamós es van poder veure dues finals més, en la juvenil el Màlaga va vèncer el Vila-real (els valencians van perdre la segona final consecutiva en la categoria) per un resultat de 2-0, mentre que en catgoria infantil l'Aspire Football Dreams no va donar opció i va golejar sense contemplacions un Espanyol que es va veure incapaç de frenar la força d'un equip que li va clavar un 7-0 incontestable als espanyolistes amb un hat-trick de Muritala. La tercera i última final que enfrontava els cadets del Brasil i l'Aspire va ser la més renyida de totes, tot i això, amb el marcador a zero i quan s'estava a punt d'arribar al final del partit, dues ocasions, una per cada bàndol, haurien pogut evitar la tanda de penals; quan faltaven tres minuts per a la conclusió, els joves jugadors dirigits per Arseni Comas van disposar d'una clara ocasió però el xut des de l'interior de l'àrea de Jakuzi Funcho va sortir desviat a la dreta del porter Juliano. L'ocasió dels cadets de la Seleçao va arribar en el temps afegit mitjançant un llançament de falta executat per Matheus Pereira que Anderson no va rematar per ben poc. Finalment, l'acadèmia que forma a aquestes joves promeses del futbol mundial es van imposar des dels onze metres per 5-4.

Si l'Acadèmia Aspire va repetir títols en les categories cadet i infantil, l'aleví del futbol-11 del Barça, que es va imposar per 5-0 a l'Ajax, també va ser novament el campió d'aquesta edició i l'aleví del futbol-7 de l'Espanyol, amb la seva victòria davant el Vila-Real (3-2), també va repetir el triomf de l'any passat.

Un dels moments emotius de la matinal d'ahir va ser l'entrega del ?guardó creat l'any 2012 en memòria del jove periodista de La Sexta Dani Montesinos, que va morir en accident de trànsit. Amb els familiars de l'homenatjat damunt la gespa, l'organització va fer entrega del premi a un jove periodista que tindrà l'oportunitat de fer una estada en pràctiques a Gol Televisión. El premiat en aquesta edició va ser Nacho González, estudiant de periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Tampoc es va voler perdre les finals el conseller d'Aspire i exentrenador de cinc seleccions mundialistes diferents, Bora Milutinovic. El veterà míster va dir que "el MIC és un torneig extraordinari i amb un ambient increïble i aquí radica el seu èxit". El serbi va comentar que "és possible que aquests dies hàgim observat el futur Messi o Neymar perquè he vist joves amb molta qualitat". Essent un tècnic amb tanta experiència en Mundials de futbol, era obligada la pregunta sobre el favorit per la disputa del d'aquest estiu al Brasil. Va considerar que "és difícil fer un pronòstic i dir qui serà el guanyador però penso que el Brasil és el favorit juntament amb Alemanya, Espanya i França".

Mentre tothom gaudia de la matinal de futbol base més esperada de l'any, el director de l'esdeveniment no va parar ni un sol moment i anava amunt i avall coordinant-ho tot perquè el resultat fos perfecte. Fins i tot, durant la disputa d'una de les finals, Juanjo Rovira, va tenir temps de repartir per la llotja i la tribuna del Nou Estadi uns tríptics amb informació de la propera edició del MIC 2015, en un clar exemple que Rovira està pendent del present del torneig, alhora que ja treballa en la propera edició.