L'atleta de Lloret de Mar Josep Lluís Blanco, amb un temps de 32 minuts, i Jess Anne Andrews, amb un registre de 34 minuts i 16 segons, van imposar-se ahir en la nova edició de la Cursa del Carrer Nou de Girona de 10 quilòmetres. Enrique Luque (32.23) i Hamid Kabouri (32.38) van completar el podi de la Cursa del Carrer Nou. Per la seva banda, Àngels Rodríguez, amb un temps de 21:11, i Arnau Turon, amb una marca de 17:03, es van endur el primer premi de la Cursa del Carrer Nou dels 5 quilòmetres. El Trofeu honorífic Antoni Juliol als corredors més grans de la Cursa del Carrer Nou va repetir guanyador en la categoria masculina,Cursa del Carrer Nou, de 76 anys; Cursa del Carrer Nou, de 61 anys, va ser la guanyadora femenina del premi als més veterans de la Cursa del Carrer Nou. En tots els casos, les primeres posicions de la Cursa del Carrer Nou van superar el temps de classificació de l'any passat.

Els guardons especials a la cursa d'empresa de la Cursa del Carrer Nou en la prova dels 10 km es van atorgar a Comexi, en la categoria masculina, i a Barcelona's Butler Service, en la categoria mixta. La categoria femenina va quedar deserta. El premi dels 5 km de la Cursa del Carrer Noua les empreses va ser per a l'equip del Centre d'Assistència Sociosanitària de Terrassa, categoria mixta. L'escola Les Alzines, el col·legi Verd i el club esportiu GEiEG van rebre el premi especial a la participació, que va consistir en xecs de regal de Girona Centre Eix Comercial. També van ser obsequiats amb xecs regals els tres primers classificats de la Cursa del Carrer Nou dels 10 km. Aquests xecs es poden bescanviar als establiments associats a l'agrupació de comerciants.

Amb un nou èxit de participació de 2.300 corredors, dos-cents més que l'any passat, a les 10.30 del matí, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va donar el tret de sortida a la tradicional Cursa del Carrer Nou prèvia a l'inici de les Fires. Tres quarts d'hora abans havia començat la prova de 5 quilòmetres.

L'edició d'enguany de la Cursa del Carrer Nou va servir per estrenar una caminada solidària a favor de Càritas Diocesana de Girona amb un recorregut 1,6 quilòmetres. Tant els organitzadors de la Cursa del Carrer Nou, Girona Centre Eix Comercial, com la direcció tècnica, i les entitats que aquest any han participat activament en la seva organització, Càritas i el GEiEG, van fer un balanç molt positiu de la present edició de la Cursa del Carrer Nou i van destacar especialment "la bona organització, l'ambient i les ganes de participació dels gironins".

En termes de participació, els organitzadors van subratllar l'increment d'inscripcions en la prova dels 5 quilòmetres i en les curses infantils. Així mateix, Josep Maria Noguer, president de Girona Centre, va afegir que "el caràcter solidari de la Cursa del Carrer Nou, el bon temps, i les activitats paral·leles han estat factors clau de participació".

Entre les activitats destaca l'èxit de públic que va reunir la masterclass de Zumba celebrada a la plaça Josep Pla al llarg de tot el matí. Els organitzadors de la Cursa del Carrer Nou també van posar de manifest el seu agraïment al suport institucional, la tasca dels voluntaris, i a les empreses patrocinadores.