Un gol de Larrivey a la segona meitat, la gran actuació del porter Sergio Álvarez i els pals -fins a un total de quatre van fer els blaugranes- van deixar el Barça sense lideratge i van donar la primera victòria del Celta (0-1) al Camp Nou en la història de la Lliga.

En només una setmana, l'equip de Luis Enrique ha dilapidat l'avantatge de quatre punts que tenia sobre el Reial Madrid -ara líder provisional de la competició- en caure al Bernabéu i fer-ho també ahir, davant la seva afició, en una trobada en la qual la mala fortuna i la manca de control sobre el joc van conduir-lo a la desfeta.

Va sortir el Celta a buscar el Barça des del primer minut i els blaugranes van acceptar sense problemes un intercanvi de cops, convençuts que amb la seva superior qualitat en tindria prou per emportar-se el xoc. Sense Xavi ni Iniesta al camp, els homes de Luis Enrique es van oblidar de la pausa i van renunciar a domar el partit per enredar-se en un etern cercavila en què Neymar, Messi i Luis Suárez campaven al seu aire.

Té or pur el Barcelona dalt, però li falta gairebé tota la resta. Suárez, en el seu debut al Camp Nou, ho va fer gairebé tot bé. Cada vegada que intervenia millorava la qualitat de la jugada o habilitava a algun company. No obstant això, es va oblidar del seu paper de finalitzador.

Així, entre Neymar i Messi van tenir, només a la primera part, mitja dotzena d'ocasions clares d'inaugurar el marcador. En algunes d'elles es van trobar amb un Sergio felí i en altres el travesser -un per a cada un- va evitar el gol. Al Celta semblava no importar-li la facilitat amb què arribava el Barça, perquè això li permetia acostar-se amb celeritat i gairebé sense esforç als voltants de Bravo.

Amb el rival partit en dos, el conjunt gallec accelerava en la transició, buscant la banda de Nolito o alguna desmarcada de Larrivey. L'argentí ho va provar a la mitja volta, però Jordi Alba va desviar la pilota. Nolito també va tenir la seva en una falta que va enviar per sobre de la porteria defensada per Bravo.

Als d'Eduardo Berizzo els faltava precisió en els metres finals, però tot i així feien patir un Barcelona poc reconeixible que ara mateix sembla fiar-ho tot a la innegable qualitat de les seves tres puntes, ahir negats més que mai amb el gol. I és que la segona meitat va començar amb una altra pilota al pal de Neymar, que va rematar a boca de canó una centrada des de l'esquerra de Jordi Alba. A sobre dels mals culers, el Celta marcaria el 0-1 als deu minuts de la represa.

Sense remuntada

Un mal rebuig d'Alves, que no va guanyar ni un sol duel a Nolito, va acabar a les botes de l'exdavanter blaugrana, que va habilitar de taló a Larrivey perquè aquest superés, de primeres, Bravo amb un xut ras i ajustat al pal.

El golàs del Celta de Vigo va deixar tocat el Barça, que va estar bastants minuts sense olorar la porteria rival. Messi, amb el cap posat en el rècord de Zarra, va aparèixer de nou per a lluïment de Sergio, que aquesta vegada va salvar el gol buidant amb el peu el tir de l'argentí. Luis Enrique, veient que l'escenari no afavoria els seus jugadors i que calia moure la pilota amb més velocitat i precisió, va donar entrada a Xavi i Pedro per Busquets i Rafinha, el millor del centre del camp blaugrana. Però, ni aixíva aconseguir fer-se dominador absolut del xoc.

Luis Suárez va tenir l'empat en la recta final, però es va trobar amb un altre gran aturada de Sergio, mentre que Messi va estavellar un altre xut a l'escaire en una falta llunyana, tot plegat mentre l'afició i la banqueta barcelonista es desesperaven veient que l'empat no arribava.

El Celta, per la seva banda, també va poder sentenciar en dues contres, però Bravo va evitar el segon desviant un xut de Nolito i una rematada acrobàtica de Charles.