El FC Barcelona està pendent de la decisió que el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) prengui en els propers dies pel que respecta al recurs presentat pel club català, després de la sanció que li va imposar la FIFA i que el priva de fitxar durant dos períodes (aquest mercat d'hivern i el proper estiu) per una "falta greu", a causa d'irregularitats en la contractació de jugadors estrangers menors de 18 anys, entre el 2009 i el 2013. El TAS, inicialment, s'ha de pronunciar abans del 31 de desembre, amb la qual cosa l'expectació estarà al màxim en els propers dies, ja que el club blaugrana sabrà si podrà entrar en el mercat d'hivern i, sobretot en el proper mercat de fitxatges d'estiu.

Tot i la preocupació de la junta directiva i l'entorn blaugrana, el tècnic del primer equip, Luis Enrique Martínez, va declarar en el seu moment que si el Barça no podia fitxar ni en aquest mercat d'hivern ni durant el proper estiu, no hi hauria problemes per amb la plantilla que es té en aquest moment mantenir un bloc competitiu de cara a la propera campanya. A més, cal recordar que en el passat mercat els blaugrana van fer una despesa en fitxatges de 150 milions d'euros .

De tota manera, tant si la decisió és positiva com si és negativa, el Barça haurà passat per un veritable calvari aquests útims mesos i, fins i tot, l'actual president, Josep Maria Bertomeu, va arribar a denunciar que una "mà negra" estava al darrere de la denúncia, però poc després va reconèixer que "hem comès algun error". Tot i el nerviosisme que impera en el club blaugrana davant el veredicte, fa uns dies el TAS va realitzar una maniobra que s'ha interpretat en algun escenari blaugrana com una possibilitat d'aconseguir la victòria, després que l'alt tribunal esportiu sol·licités més detalls dels contractes dels jugadors de la Masia i del Barça.

Tot aquest periple va començar quan, el 5 de febrer del 2013, la FIFA va demanar al club blaugrana informació sobre el jugador coreà del Barça Lee Sung Woo, després de rebre una denúncia anònima per incompliment de la legislació vigent sobre el fitxatge de jugadors joves estrangers. Més d'un any després, el 2 d'abril de 2014, el Barça rebria una sanció de la Comissió de Disciplina de la FIFA, que trobava irregularitats en 9 dels 37 casos investigats, per imcompliment del Reglament sobre l'Estatut de Transferència de jugadors. La FIFA va imposar el càstig per a l'estiu passat, però el club va presentar un recurs sol·licitant la suspensió cautelar, que li va ser atorgada, amb la qual cosa els blaugrana van poder concórrer al passat mercat de fitxatges amb una voracitat mai vista fins al moment, arribant a una xifra rècord de 150 milions d'euros de despesa en incorporacions.