El Barcelona va presentar ahir una comissió tècnica de l'àrea de futbol formada pel vicepresident Jordi Mestre i el directiu Javier Bordas i que també la integraran Carles Rexach i l'italià Ariedo Braida, aquest en tasques de futbol internacional. Després de la destitució d'Andoni Zubizarreta, el president Josep Maria Bartomeu va decidir donar-li un nou gir a la direcció esportiva. La idea, segons exposa el club, és que aquesta comissió planifiqui la temporada que ve amb l'aportació del coneixement del model futbolístic i formatiu del Club de Rexach i "l'àmplia experiència del mercat internacional" que aporta Braida. La feina de la Comissió serà complexa, ja que el Barça en l'actualitat està sancionat per la FIFA, arran del cas La Masia, i com a molt podria emparaular alguna contrac?tació, encara que les incorporacions només es podran realitzar a partir de gener del 2016. Les tasques d'aquesta comissió estaran coordinades per l'entrenador del primer equip, Luis Enrique Martínez, així com pel director del futbol base, el llagosterenc Jordi Roura.

En unes declaracions difoses pel club, ja que l'acte no va ser públic ni es van oferir declaracions i imatges dels protagonistes als mitjans, Bartomeu va mostrar la seva satisfacció perquè Rexach i Braida hagin acceptat formar part d'aquesta comissió. "Fa il·lusió tenir dues persones com ells, que tenen un gran experiència en el món del futbol. La comissió tècnica té l'objectiu clar de treballar per planificar la temporada vinent", va dir. Bartomeu va recordar que Rexach és "un expert al futbol del Barça, del futbol del primer equip, del Barça B i del futbol base", mentre que de Braida va destacar que és "un professional que coneix perfectament el món del futbol", ja que "ha treballat durant molts anys i té una experiència que ens aportarà molt". Tots dos treballaran juntament amb Jordi Mestre i Javier Bordas per planificar altes, baixes i renovacions de la plantilla de la temporada que ve.

"La comissió és el millor que es podia fer. El Barça ha de tenir informació i entre tots hem de buscar el millor per al club. Braida té molts contactes, experiència i, a més, ja sap el que és treballar en un gran club", va recordar Rexach. Braida considera que incorporar-se al Barça és "fantàstic" i va recordar que es troba "en el club més gran del món", així com que "no n'hi ha un altre com aquest a Europa". "Si no tens la cultura d'haver treballat en un gran club, no pots treballar al Barça i jo puc aportar aquesta cultura. A més, fem un gran equip amb el Charly (Rexach)", va dir.

Rexach (Barcelona, 1947) és assessor a la presidència des de les eleccions del 2010. Va ser entrenador del primer equip en la temporada 2001-2002 i ajudant de Johan Cruyff i de Luis Aragonés. Va ocupar càrrecs de responsabilitat al futbol base. Ariedo Braida (Precenicco (Itàlia), 1946) va treballar pràcticament tota la seva vida en el Milan (1986-2013) com a director esportiu i la temporada passada va ocupar aquell mateix càrrec en el Sampdoria. Va ser un dels arquitectes del gran Milan d'Arrigo Sacchi i de Fabio Capello que va dominar el futbol europeu a finals dels vuitanta i principis dels noranta.