El Barça va aconseguir superar el Granada amb relativa comoditat per 1-3 per intentar posar pressió al Madrid i poder acostar-se a la lideratge. El partit va estar dominat gairebé sempre per l'equip blaugrana que, malgrat mostrar-se lluny de la seva millor versió, no va patir en excés davant un rival massa erràtic en les dues àrees.

Els blaugrana van arribar al Nuevo Los Cármenes disposats a refer-se del cop sofert la setmana passada davant el Màlaga (0-1) al Camp Nou. Els gols del croat Ivan Rakitic, a la primera meitat, i en la segona de l'uruguaià Luis Suárez i de l'argentí Leo Messi van convertir en anècdota el gol de penal de Fran Rico (1-2).

L'equip dirigit per Luis Enrique Martínez, que d'inici va deixar a la banqueta als habituals Sergio Busquets i Andrés Iniesta, va dominar el partit des del principi, encara que va donar la impressió de que en cap moment del duel es va sentir còmode i va jugar amb massa lentitud i relaxació.

Va haver de disputar-se més d'un quart de partit perquè arribessin els primers acostaments perillosos a les àrees, primer amb un tret llunyà de Xavi Hernández que va manar a córner Oier Olazábal i després amb un cop de cap del local Javi Márquez que va marxar fora per poc.

Només uns segons després va marcar Rakitic el 0-1 (m.25) aprofitant la pilota que li va deixar en safata Juan Cala en rebutjar malament després d'un tret també defectuós de Luis Suárez.

El propi Cala s'hauria pogut refer de l'error al rematar de volea una pilota dins de l'àrea blaugrana, però el seu enviament no va trobar porteria.

Leo Messi, que gairebé sempre va iniciar les seves accions escorat a la dreta i molt lluny de l'àrea rival, va tenir un parell de bones oportunitats per ampliar l'avantatge, però sense poder superar a Oier.

l Granada va començar la segona part amb empenta, i Bravo va evitar un remat de Jhon Còrdova a boca de gol després d'una gran galopada del guineà Lass Bangoura, encara que va ser un miratge. En la següent acció va marcar Luis Suárez el 0-2 (m.49), al batre a Oier en l'u contra u després d'una perfecta paret amb Rakitic.

Els locals no van desanimar-se i van signar l'1-2 (m.52) gairebé a continuació al transformar en gol Fran Rico un penal, protestat pels visitants, de Bartra a Lass.

L'ímpetu del Granada es va veure frenat pel Barcelona que, malgrat no crear perill, va controlar bé el partit amb el marcador a favor fins que Messi va liquidar la contesa després d'una assistència de Luis Suárez, que va trencar bé l'avançada defensa blanc-i-vermella i va superar amb fortuna a Oier abans de regalar l'1-3 (m.71) a l'argentí.

Amb el duel sentenciat, tant Messi com Pedro Rodríguez van disposar de clares ocasions per ampliar l'avantatge visitant davant un Granada que va llançar la tovallola després de l'1-3.