El Comitè d'Avaluació de la Ryder Cup va completar ahir el primer dia de la seva visita a Catalunya per conèixer de primera mà tots els detalls de la Candidatura Costa Brava-Barcelona 2022 per a l'organització de l'enfrontament golfístic més important del món entre els equips d'Europa i Estats Units, que tindria lloc, en cas de ser seleccionada, al PGA Catalunya Resort de Caldes. Va ser una jornada frenètica, que va arrencar de bon matí a Lloret, on es va fer un Seminari Tècnic per conèixer qüestions relacionades amb el suport institucional, les infraestructures, els accessos i les oportunitats comercials, i que també va incloure un vol en helicòpter sobrevolant la Costa Brava, i visites de treball al camp del PGA i a la ciutat de Girona amb Carles Puigdemont fent d'amfitrió.

"Ens toca passar examen. Totes les adminsitracions sumem esforços i fem costat a PGA i a la Federació. L'impacte de la Ryder Cup a Girona i les seves comarques seria únic, sense precedents", va remarcar l'alcalde, que es va mostrar convençut que la presentació havia "anat molt bé" tot i la persistent pluja que va acompanyar la delegació durant tot el dia.

Puigdemont va comparar la transcendència d'aquesta competició de golf amb un Mundial de futbol "o fins i tot més, perquè hi ha qui diu que és com uns Jocs Olímpics, amb la presència de caps d'estat i jugadors de primeríssim nivell. El més important és que generaria una cua d'impactes els anys previs i posteriors aportant-nos un turisme de molta qualitat que ens interessa". "Ens hi hem sumat amb entusiasme", va afegir, tot i que l'alcalde no va saber precisar una quantitat per xifrar-ne l'impacte econòmic.

Costa Brava-Barcelona

Carles Puigdemont també va treure importància al fet que la candidatura exclogui el nom de Girona i s'anomeni Costa Brava-Barcelona 2022. Segons ell "no em sap greu" aquesta denominació perquè "ens interessen els efectes sobre el territori. Girona és la capital de la Costa Brava, és una marca gironina, i ens hi sentim ben inclosos. A més Barcelona és una marca internacional reconeguda, que hi dóna potència. La candidatura està molt ben plantejada i les instal·lacions, les millors del món".

El Comitè d'Avaluació de la Ryder Cup, encapçalat per Richard Hills, va assistir a primera hora del matí a l'Ajuntament de Lloret de Mar a un seminari tècnic. Posteriorment va visitar totes les instal·lacions de PGA Catalunya Resort i va desplaçar-se, ja a la tarda, fins la capital. La candidatura té de marge fins al 30 d'abril per presentar el dossier final al Comitè de Selecció. Posteriorment s'establirà un període d'anàlisi per part de l'equip directiu de Ryder Cup Europe, juntament amb un grup d'experts independents, abans d'anunciar, a la tardor de 2015, la seu finalment escollida.

La visita segueix avui a Barcelona, tot i que l'agenda s'ha variat a conseqüència del tràgic accident aeri als Alps francesos, i s'ha suspès la presentació prevista a la Generalitat. Alemanya, Àustria, Itàlia i Portugal també han mostrat oficialment la seva intenció d'organitzar la Ryder Cup el 2022.