Pas a pas. L'Spar Citylift Girona va confeccionant la seva plantilla i, si a principi de setmana es va conèixer que Noemí Jordana descartava retirar-se i rebutjava una proposta del Lió francès per seguir a Girona, ahir es va fer oficial que Miguel Ángel Ortega ocuparà la banqueta que aquesta darrera temporada ha estat de Ramon Jordana i Roberto Íñiguez. El tècnic de l'Hospitalet ha rescindit el contracte amb el Cadí, amb qui havia renovat fa poques setmanes, per acceptar la proposta de dirigir l'equip gironí en el que serà el seu primer any a l'Eurolliga. "És un repte molt important per a mi, perquè el Girona ha estat el campió de Lliga i jugarà la pròxima Eurolliga", explicava ahir un Miguel Ángel Ortega que encara no havia tingut temps de parlar amb Noemí Jordana, única jugadora amb contracte de la plantilla, ni tampoc tenia clar amb quin cos tècnic comptaria: "No hem tingut temps, tot just hem estat firmant el contracte i parlant amb la gent de la Seu".

Ortega arriba a Girona per estrenar-se a l'Eurolliga amb l'aval d'una llarga carrera com a tècnic en bàsquet femení (abans de Cadí va passar per Burgos, Eivissa i Cortegada) i masculí (va arribar a entrenar l'OAR Ferrol a l'ACB) sense conèixer quina mena de plantilla tindrà entre les mans. "En Pere Puig (director esportiu) s'està encarregant d'això, ara el més important és fer una bona plantilla per començar a treballar; en el bàsquet el talent és molt important, però si no penques no hi ha res a fer. Ho veig constantment en equips com el Barça o el Madrid que treballen molt dur, sense esforç el talent perd importància".

Amb l'Spar Citylift Girona classificat per jugar l'Eurolliga, Miguel Ángel Ortega haurà d'afrontar una temporada amb dos partits per setmana, però les exigències de la competició europea no espanten el tècnic de l'Hospitalet. "Jugar l'Eurolliga és molt important per al club i per a la ciutat, "no hi cap problema per jugar dimecres i diumenge. Els equips grans tenen aquestes obligacions i, ara que jugarem l'Eurolliga, si volem ser un equip gran hem de poder jugar dos partits per setmana sent competitius", va dir un Ortega que, aquest estiu, competirà en l'Europeu sub-20 de Lanzarote amb la selecció espanyola com ajudant de José ?Ignacio Hernández que, en l'àmbit de club, ha canviat el Rivas Ecópolis pel Wisla.

L'altra cara moneda de l'arribada d'Ortega a Girona és la seva desvinculació del Cadí, amb el qual havia renovat fa poques setmanes. Els pirinencs comptaven amb Ortega per dirigir un equip que, després d'haver acabat quart a la Lliga, aspirava al màxim amb incorporacions com Belén Arrojo i Tamara Albalde i renovacions com Laura Gil, Tània Pérez i la gironina Geo Bahí. "Estem disgustats amb Miguel Ángel Ortega i decebuts amb l'Uni Girona", deia ahir Pere Porta, president dels pirinencs, al programa de ràdio Bàsquet al dia.

Ortega es mostra comprensiu amb la decepció de la gent de la Seu d'Urgell, però manté que "entrenar el campió de Lliga i un equip que jugarà l'Eurolliga és un repte molt important". "És una llàstima marxar de la Seu, perquè hi he treballat molt còmode aquest any i, pel que fa a la relació personal, hi he fet amics, però el bàsquet professional té aquestes situacions", reitera Ortega.