La cinquena ja és aquí. I el triplet. El Barça, en una vibrant final contra el Juventus en què va haver de suar de valent, va coronar-se anit a Berlín com a campió continental per cinquè cop en la seva història. L'encert de Luis Suárez i de Neymar al segon temps va ser vital per neutralitzar el gol de Morata, que havia anivellat la balança després que Rakitic posés als seus per davant només començar.

Un gol als 4 minuts espanta tots els mals. Ajuda, i molt, a encarar una final. Aplana el camí i també calma les feres. Havia sortit en tromba el Juventus i el Barça ho havia patit, però en la primera gran acció dels blaugrana, Rakitic va posar el punt final a una excel·lent combinació de la millor manera possible. Gol només començar i el vent a favor per encarar el partit.

I això que els d'Allegri, sobre el paper uns esglaons per sota dels de Luis Enrique, havien saltat al camp amb les urpes esmolades. A mossegar. Mig adormit, al Barça li va costar una mica despertar. La pilota era al seu camp i els torinesos fins i tot havien pogut forçar algun córner. No pintava massa bé la cosa fins que el joc es va asserenar. Va decidir retenir l'esfèrica l'equip culer. I a tocar. Cap a un costat, cap a l'altre. Fins que Messi va aixecar el cap i va ?obrir el joc a la banda esquerra. Alba la va cedir a l'interior de l'àrea per l'entrada d'Iniesta, que va veure al seu costat Rakitic. Cap al croat va anar la passada i el "4" no va fallar. Fuetada a la qual no va poder arribar Buffon i el 0-1 que pujava al marcador.

Tret d'un xut de Vidal, el cert és que el Juventus no va digerir gens bé el gol encaixat. La trempera inicial li va desaparèixer i va passar a ser un ninot a mans d'un Barça que, durant uns minuts, va jugar a plaer, sense pressió. Fruit d'aquest domini van arribar dues bones ocasions per eixamplar la diferència en el marcador. Primer va ser Neymar el que ho va provar des del llindar de l'àrea. Desviat. La següent encara va ser més clara. Bona passada cap enrere que va trobar l'arribada de Dani Alves. El xut del brasiler, tot i agafar Buffon a contrapeu, va trobar-se amb una espectacular resposta del porter italià, que va salvar el seu equip amb una mà providencial.

El Juventus, que va escapar amb vida, va reaccionar. Li va anar guanyant terreny al seu rival i en més d'un moment va causar alguns problemes a la defensa blaugrana, que tot i així va aguantar el tipus. Al minut 20, Pogba va provar una passada intel·ligent cap a l'àrea i Mascherano va evitar que la pilota arribés al seu destinatari llençant-se al terra. Una estona més tard, era Marchisio el que ho provava des de fora de la gran amb un cacau que Ter Stegen va blocar sense dificultats. El duel estava igualat; els italians hi posaven la intensitat i també la duresa (Vidal, molt agressiu, es va guanyar la targeta groga), mentre que el Barça intentava posar-hi la pausa, tot buscant la inspiració d'un Messi que pràcticament no va aparèixer.

Decidit a sentenciar per la via ràpida, els de Luis Enrique van sortir a matar el partit al segon acte. A punt van estar d'aconseguir-ho al minut 49, en un contracop de llibre en què fins a cinc atacants van llençar-se en tromba davant una defensa descol·locada. Buffon, de nou, va salvar els seus. I quan millor se li posava l'escenari per al Barça, va aparèixer Morata. El botxí del Reial Madrid, va anivellar l'electrònic i va posar encara més emoció a la final. Un xut de Vidal a l'interior de l'àrea mal rebutjat per Ter Stegen el va collir l'atacant per rematar a plaer.

El Juventus tenia el vent a favor. Els blaugrana, descol·locats. Superats. Van ser uns minuts de nervis, de manca de precisió. Fins que Leo Messi ho va decidir. Gran acció de l'argentí, xut a trencar i Buffon que no va poder atrapar l'esfèrica. Luis Suárez, el més atent, va afusellar el rebuig per tornar a donar avantatge als seus. A Neymar se li va anul·lar un gol instants després i tot i que els d'Allegri ho van provar fins al final, el brasiler, en el darrer minut del descompte i en un contracop, va matar la final amb el tercer de la nit.