L'expresident barcelonista Joan Laporta ha sol·licitat a un dels seus principals adversaris en la lluita per la presidència del 18 de juliol, Josep Maria Bartomeu, que deixi de mentir, perquè l'únic que ha aconseguit, segons la seva opinió, «és que el club estigui processat per corrupció». Laporta va atendre els mitjans en un acte en la seva seu electoral, i davant les preguntes dels informadors es va sorprendre d'una afirmació de Bartomeu segons la qual desitja sortir reelegit perquè no torni l'època fosca, en al·lusió al mandat de l'advocat. «Bartomeu s'haurà d'explicar més. Potser l'època fosca és la de la seva presidència i la de Sandro Rosell. L'obscurantisme ha estat molt evident: mai no s'ha explicat el contracte amb Qatar, es va explicar malament el fitxatge de Neymar i per culpa de les seves mentides i falta de transparència avui el club està processat per corrupció», va dir l'expresident. «Jo no desitjo que Bartomeu i Sandro Rosell entrin a la presó, però el que no poden fer és mentir, ni difamar perquè quedi alguna cosa. Això no està bé. Que prediquin amb l'exemple», va afegir en un atac directe i frontal cap a la candidatura de Bartomeu.

Part dels problemes judicials que està vivint actualment el Barça s'han originat pel fitxatge de Neymar. «Estic encantat de tenir Neymar al Barça. El que no pot ser és que amagant coses avui el club estigui processat per corrupció, per delicte fiscal i ells (Bartomeu i Sandro Rosell) estiguin processats per apropiació indeguda, per delicte fiscal, per corrupció i, a més ara, amb una querella per estafa», va apuntar. «Difamar per si alguna cosa queda no els ha quedat bé: quan han dit que el club estava mal gestionat en el meu mandat, ja està demostrat que no és veritat, gràcies a una resolució judicial. Quan han intentat desmerèixer o desprestigiar la gestió que vam fer, quan és evident que va ser bona, els van acabar donant un crèdit de 150 milions d'euros després de la sortida del nostre equip», va afegir Laporta.

Per a Laporta, la tàctica que creu que ha iniciat Bartomeu «és per desviar l'atenció. Que expliquin el contracte de Qatar, i per què ens hem de creure que només hi ha una opció per publicitar la samarreta del Barça», advertia l'expresident.