La Unió Esportiva Olot ha decidit ser el principal animador del mercat de Segona B. Compra, però també ven. Superat el capítol de les sortides encadenades de Carlos Martínez, David Corominas i Musa Bandeh, ha tornat a obrir la carpeta de fitxatges per ampliar encara més la seva plantilla. Ahir el club informava del retorn d'Èric Reverter, però just abans anunciava un dels fitxatges amb més ressò d'aquest estiu. Es tracta de Jose Martínez, tot un gat vell del món del futbol que torna a la província després d'una aventura que l'ha dut pel futbol xipriota i també per Múrcia.

Als seus 32 anys, signa per una temporada (més una d'altra opcional) i arriba amb un ampli currículum a l'esquena. A?més, després de dos anys voltant, ha decidit tornar a prop de casa. Fill de Taialà i germà del també futbolista Àngel Martínez, va debutar a Tercera amb el Peralada abans de fitxar pel Girona, l'estiu del 2005. Amb l'equip blanc-i-vermell no només va créxier com a jugador, sinó que va convertir-se en professional després d'assolir, el 2008, l'ascens a Segona A, una categoria en la qual va jugar 157 partits. L'estiu del 2013, després de quedar-se a les portes de la Primera Divisió, va decidir fer les maletes i acceptar una oferta de l'Omonia Nicòsia de Xipre. Allà s'hi va estar durant una temporada, abans de fitxar pel Múrcia l'estiu passat, equip que ha signat una bona temporada a la Segona Divisió B quedant eliminat del play-off per pujar. La seva posició natural és el lateral dret, encara que també es desenvolupa amb encert com a central i, fins i tot, ha provat a l'altra banda en més d'una ocasió.

A?Olot, Jose coincidirà amb Rodri, qui ja va ser el seu segon entrenador durant una de les 8 temporades en què va vestir la samarreta del Girona. El de Taialà es converteix així en un dels molts fitxatges que el club garrotxí ha anat anunciant durant els últims dies:?Aridane (Eldenc), Prior (Badalona), Sergio Ortiz (La Hoya Llorca), Gato (Cartagena), August Conesa (Castelldefels), Blázquez (Vila-real B) i Èric Reverter (Llevant B). El gironí declarava sentir-se «content» i també «il·lusionat» per encetar una nova etapa que el porta a jugar «ben a prop de casa». Va parlar de l'Olot com «un gran club», recordant que als seus 32 anys ha guanyat «força experiència». La seva fita és clara:?«Vinc a aportar el meu granet de sorra i a donar-ho tot a dins del camp», tot afegint que «com més alts siguin» els objectius, «millor».