Amb nou edicions celebrades, l'Olla de Núria s'ha convertit en una prova clàssica de les curses de muntanya a Catalunya i el corredor, i esquiador, de Cassà de la Selva Marc Pinsach en el nom més destacat del palmarès de la prova després de guanyar-la per quart cop consecutiu aquest diumenge. «Estic molt content de la victòria i de sumar la quarta Olla de Núria. Ha estat una victòria molt suada i disputada i potser la que m'ha costat més però quan les coses costen fan molta més il·lusió», explica Pinsach que, una setmana abans ja havia estat el millor a la Marató dels Cims d'Andorra, i que no va deixar escapar l'oportunitat de fer història a Núria tot i la forta oposició del corredor madrileny Antonio Alcalde.

Marc Pinsach va necessitar dues hores i vint minuts per completar el recorregut de l'Olla de Núria que, amb sortida i arribada davant del Santuari, té 21,5 quilòmetres de recorregut positiu de 1940 metres passant per pics com Puigmal (de 2.913 metres d'altitud), de Finestrelles (2829), Noucreus (2799), Font Negre o el pic de l'Àliga de 2471 metres. El cassanenc és el primer corredor en pujar quatre cops consecutius a l'esgraó més alt del podi de l'Olla de Núria «És la més disputada que he fet mai. Normalment ja anava sol a la primera pujada del Puigmal però aquest any he tingut l'Antonio al darrere i hem anat junts gran part del recorregut», explica el gironí que, durant bona part del recorregut, va córrer al costat d'Alcalde fins que es va poder distanciar ja en la darrera baixada anant cap al Santuari. El madrileny va ser segon amb divuit segons més que Pinsach i el corredor osonenc Josep Viñas va ser tercer amb 2:27:15, després que el banyolí Nil Cardona, tercer bona part del recorregut hagués d'abandonar per una caiguda. En categoria femenina, l'osonenca Marta Garcia-Farés (2:54:48) es va emportar la victòria mentre que la gironina Tina Bes (2:56:25) va acabar segona pujant per quart cop al podi de l'Olla de Núria.Marta Riba va ser la tercera classificada.