Adel Mechaal va aconseguir ahir a la nit imposar-se a tots els favorits i endur-se el títol de campió d'Espanya de 5.000 metres en la primera cursa de nivell sobre aquesta distància en la que participava aquesta temporada amb un temps de 14:10.59. Mechaal, que aquest hivern ja va aconseguir el doblet (1.500 i 3.000) en pista coberta, buscarà aquesta nit el títol en els 1.500 i, de passada, buscar la mínima per participar al Mundial de Pekin, que es disputa entre el 22 i el 30 d'agost. Un objectiu que també té la banyolina Esther ?Guerrero en els 800 metres, en els quals ahir va passar les semifinals sense problemes.

L'atleta de Palamós va participar en la seva sèrie de 1.500 a dos quarts i cinc de deu, en què va aconseguir quedar en segon lloc, primer espanyol de la seva mànega, i accedir a la final. Una hora i cinc minuts més tard, Mechaal prenia part en la sortida dels 5.000, una prova en la qual encara no havia competit aquesta temporada. Mechaal, ben aviat, va situar-se en bones posicions per tenir la cursa controlada. Va deixar el pes de la prova al veterà Jesús España i va anar controlant els atacs dels seus rivals.

Jesús España anava portant un bon ritme, fins arribar al 2.600. A sis voltes per al final va arribar el primer atac seriós, el que tensava la cursa: El Mahdi Lahouifi imposava, durant una volta un fort ritme, per ser rellevat per Aitor Fernández. Es volia aconseguir un ritme alt per intentar buscar la mínima mundialista. Mechaal, responent a tots els atacs i defensant la seva posició. Els atletes, en fila índia, anaven passant les voltes fins arribar al toc de campana que indicava l'últim 400. Mechaal va serrar les dents i va llançar el seu atac. A manca de l'últim 200 només seguien el ritme Toni Abadía i Jesús España. Abadía li va posar les coses molt difícils, però al final, fent un últim esforç a l'esprint, amb gairebé 5 quilòmetres a les cames, Mechaal va poder superar l'aragonès per només 30 centèsimes a la línia d'arribada i penjar-se la primera medalla del campionat.

En la màxima cita de l'atletisme espanyol també hi van participar més atletes gironins, concretament la gironina Èlia Vallès, la palamosina Clàudia Illa i la banyolina Esther Guerrero.

Èlia Vallès va ser la primera a participar en la jornada d'ahir, i va classificar-se per a la final dels 400 metres després d'haver quedat en quart lloc en la seva sèrie, la tercera semifinal. Correrà la final que es disputa aquest vespre amb un temps de 55.51, el darrer que ha donat accés a l'última ronda.

Més tard va ser el torn per la jove palamosina Clàudia Illa, que participava en els 400 metres tanques, prova en la que no va poder passar a la final absoluta ja que, amb un temps de 1:04.21 va quedar cinquena a la seva sèrie, i la seva marca va quedar lluny d'entrar a la final per temps.

Qui sí que va classificar-se per a la final va ser la banyolina Esther Guerrero, ja que va acabar segona en la seva ronda de semifinals en els 800 metres llisos. L'atleta de Banyoles, que ja havia aconseguit el Campionat d'Espanya en pista coberta, buscarà també el títol en aire lliure i, de passada, intentarà també fer la mínima per accedir a la prova mundialista, tot i que no ho tenia marcat com un objectiu prioritari a principi d'una temporada on Guerrero no ha parat de millorar les seves marques de manera espectacular.