Hi ha equips que representen millor que ningú les sigles que bategen el seu nom oficial. Un dels casos més recents d'aquesta concordança el trobem en la Unió Esportiva Fontcoberta, un club impulsat per una desena de joves del municipi del Pla de l'Estany i de la comarca engrescats a reactivar la pràctica futbolística federada al poble després d'una dècada sense primer equip.

«Estem molt units i il·lusionats amb aquest repte, tenim moltes ganes de tornar a veure futbol a Fontcoberta» explica l'Adan Agullé, el president de l'entitat. La implicació de la joventut de la població ha esdevingut fonamental per reflotar el club, de la mateixa manera que també ho ha estat el llegat dels anteriors directius, que van decidir invertir un romanent en la plantació de gespa natural a l'antic camp de futbol.

Fruit d'aquesta actuació, precisament, l'Ajuntament de la localitat del Pla de l'Estany va decidir contactar amb alguns membres de l'actual Junta Directiva del club, tots ells vinculats amb el món del futbol, i els va proposar tornar a tirar endavant el projecte de la Unió.

Les lògiques incerteses inicials es van esvair a mesura que la gent s'anava afegint a la causa. De fet, a hores d'ara ja tenen una plantilla composta per un total de 18 jugadors -mitja dotzena dels quals nascuts al mateix municipi de Fontcoberta- i esperen l'arribada d'un entrenador que es farà oficial imminentment. Tots ells marcaran el rumb del nou equip a partir del dimarts 18 d'agost, quan iniciaran una pretemporada sense aferrar-se exclusivament a les fites esportives. «L'objectiu és passar-ho bé i fer una bona pinya. A tothom li agrada guanyar, però no ens plantegem pujar de categoria», explica el presdient Agullé abans de puntualitzar que caldrà esperar fins al dia 3 de setembre, per veure com queden enquadrats els grups de Quarta Catalana.

Dinamitzador popular

Des de l'entitat ho tenen clar: la pilota ha unit les il·lusions d'un grup de joves, però el ressorgiment del club ha de servir, també, per incentivar el caliu popular. «Al cap i a la fi, el que pretenem és donar més vida al municipi, que tothom qui vulgui en sigui partícip», diu el president. Sense anar més lluny, el passat dia 1 d'agost, en motiu de la presentació de l'entitat, es va celebrar un multitudinari partit amistós amb els veterans del club, una iniciativa que comparteix protagonisme lúdic amb altres activitats paral·leles com ara competicions de futbol sala o sopars populars. Aquest acte de presentació es va realitzar al camp Municipal d'Esports de Fontcoberta i es es van presentar també les noves equipacions.