Adel Mechaal sabrà avui si participa o no al Mundial de Pequín. Tot i que l'atleta palamosí no ha aconseguit la marca mínima per fer-se un lloc a la cita mundialista de manera directa, la seva marca (3:36.55) està entre les millors de l'any i, si durant el dia d'avui segueix dins el grup dels millors temps, podria disputar el Mundial a través de la repesca.

Mechaal podria ser a Pequín ja que el màxim de dos atletes per pais fa que el palamosí pugui ocupar la segona plaça de la delegació espanyola (la primera l'ocupa David Bustos, que sí que va aconseguir superar els 3:36.20 exigits el passat 18 de juliol en una prova a Bèlgica). L'alt nombre de participants africans amb molt bon temps que quedaran fora per la restricció de dos atletes per Federació augmenta, i molt, les possibilitats que el palamosí sigui a la cita mundialista.

Tot i això manca la confirmació definitiva i aquesta es donarà avui, tot i que l'entorn de Mechaal confia "en un 99,9% de probabilitats que sigui a la llista de la Federació" segons el president de l'Associació Atlètica Palamós, Xavier Cugat. "Tots els atletes han tingut fins avui (diumenge) a les dotze de la nit per intentar fer la mínima i, tal com ha fet la Federació Espanyola, programant el míting de Granollers perquè l'Adel pugui fer la mínima, altres federacions hauran fet el mateix per ajudar els seus atletes a aconseguir-la" comentava Cugat.

L'intent d'ahir va ser l'últim per l'atleta palamosí i, certament, la marca de 3:37.67 en les condicions de la pista és una marca molt bona, demostrant que, si hagués tingut unes condicions òptimes, hauria tingut cames per baixar del 3:36.20 i guanyar-se el dret a anar a la Xina per temps.

Una temporada fantàstica

Mechaal s'ha convertit aquest 2015 en un dels grans atletes del panorama nacional, dominant, de manera clara, la mitjana i llarga distància en les competicions en pista, tant en la temporada d'hivern (pista coberta) com en la d'estiu (aire lliure).

Mechaal va iniciar la temporada en pista coberta amb molt bons registres i la victòria en el Campionat d'Espanya en 1.500 i 3.000 metres, tancant la temporada hivernal amb la seva participació en els Europeus, el mes de març, en què va finalitzar en sisena posició. El doblet aconseguit per Mechaal en el Campionat d'Espanya era una cosa inèdita, amb la qual cosa totes les mirades anaven dirigides al palamosí a l'inici de la temporada d'estiu.

En aquesta, ho ha intentat en diverses ocasions (la primera en un míting a Marsella en què va ser desqualificat), però en cap dels nou intents d'aquest estiu va aconseguir rebaixar la marca exigida, de 3:36.20. La marca més propera la va aconseguir a Barcelona, a l'estadi Serrahima, on es va quedar a 35 centèsimes de la marca, el passat 8 de juliol.

Tot i no aconseguir la mínima, Mechaal manté les opcions, sobretot després de quedar campió d'Espanya a l'aire lliure, el passat cap de setmana, en què, a més d'aconseguir el títol en els 1.500 també ho va fer en els 5.000. En aquesta cita l'atleta va demostrar ser el migfondista que en millor forma està en aquest moment, amb la qual cosa és gairebé de justícia que pugui ocupar una de les places que quedin lliures per als atletes a la repesca.