El gironí Ángel Mullera, tres vegades campió d'Espanya de 3.000 metres obstacles, ha perdut la seva condició d'esportista d'alt nivell «per haver estat sancionat per infracció en matèria de dopatge», segons la resolució del Consell Superior d'Esports que publica avui el Butlletí Oficial de l'Estat. Segons diverses fonts, no hauria donat positiu, sinó que s'hauria saltat un control fora de la competició

La resolució de la Presidència del CSD data del 17 de desembre passat, encara que la infracció de dopatge a què fa referència no ha estat encara anunciada per l'Agència Espanyola de Protecció de la Salut en l'Esport (AEPSAD), l'òrgan competent en la matèria .

«De conformitat amb el que estipulen els articles 15 i 16.4, he resolt determinar l'exclusió de les relacions d'esportistes d'alt nivell, l'esportista d'atletisme Àngel Mullera Rodríguez per haver estat sancionat per infracció en matèria de dopatge», explica la resolució del CSD publicada al BOE.

Mullera, de 31 anys, va obtenir la medalla de bronze en els campionats d'Europa de Zuric 2014 després de la desqualificació del guanyador, el francès Mahiedine Mekhissi-Benabbad per treure's la samarreta a la recta de meta.

Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós-administratiu en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació, davant la Sala del Contenciós-Administratiu de l'Audiència Nacional. De moment Àngel Mullera no ha donat explicacions sobre aquest cas tot i els intents de l'agència EFE per contactar-hi.

Segons el web del diari As, la infracció comesa per Mullera hauria sigut saltar-se un control de dopatge fora de la competició i això li reportarà una sanció de dos anys.