El Figueres va perdre ahir l'opció d'acostar-se al grup capdavanter, després de caure derrotat, a sis minuts pel final, per un Vilafranca que segueix una setmana més als llocs nobles de la taula i que, ara, avantatja amb deu punts als homes de Vílchez. Després de dues victòries consecutives, la Unió volia sumar-ne tres per primer cop aquesta temporada i començar a veure cada vegada més llunyana la temuda part baixa de la taula, però tot i avançar-se en el marcador al final no va poder mantenir l'avantatge i va acabar cedint els tres punts.

De fet, el partit s'havia posat molt favorable pels figuerencs, ja que al minut 4 de partit el capità, Pedro del Campo, aconseguia, després d'una recuperació i combinant amb Adrià Casanova, avançar al Figueres. Semblava que tot aniria de cara pels de Vílchez, però eren incapaços de culminar les nombroses ocasions que tenien al llarg de la primera part. I això, al final, s'acaba pagant. Passada la mitja hora, el Vilafranca s'havia refet de l'embranzida local i havia aconseguit equilibrar el partit. Fruit d'això, els visitants van aconseguir sorprendre la defensa altempordanesa i marcar el gol de l'empat.

A la represa el Figueres va sortir sense ritme, mentre que el Vilafranca, amb l'empat havia guanyat en ambició. Fruit d'això es va anar fent amb el control del partit i, quan tot semblava que l'empat quedaria gravat en el marcador, un ràpid contracop va ser finalitzat per Guti per deixar els figuerencs sense sumar aquesta jornada, esperant refer-se el dissabte a Morell.