Torroella de Montgrí va acollir diumenge la primera edició de la Tecsolcat Vertical Montgrí. La carrera va consistir en una pujada i baixada per diferents recorreguts al castell del Montgrí des de la plaça de la vila, en total sumen 5,5km i 282m D+. Recorregut curt, però amb molta verticalitat i molt tècnic. Molts corredors van destacar la bona organització, un format de carrera molt atractiu i un traçat espectacular.

El guanyador de la prova va ser Jaume Cornellà (Trail Running Girona), amb un temps de 24:18, només quatre segons per davant de Eduard Baquer. Un minut més tard va arribar Zoel Codolà en una còmoda tercera posició, ja que a la baixada va agafar més distancia dels corredors que al castell li trepitjaven els talons.

Pel que fa a les dones, Laura Plana va aconseguir liderar tota la carrera amb un temps parcial al castell de 18:37 i arribada a meta amb 33:11. Seguit de la Laura, a destacar la gran carrera de Angi Vila, una corredora local que coneix molt bé el terreny. Angi va arribar a meta amb un temps de 35:03. Anna Guiteras va tancar el podi de la categoria femenina arribant a meta amb 36:15.

A les 11 del mati, un gran nombre de corredors ja havia arribat a meta, i es va procedir a l´entrega de premis amb un ambient molt festiu a la plaça del poble. Es vol destacar el bon paper dels Torroellencs: Angi Vila va guanyar el premi a la torroellenca més rapida amb una segona posició a la general, juntament amb Miquel Camós, el torroellenc més ràpid amb una desena posició a la general. També hi va haver premis per a la pujada més rapida (H/D) i les categories sub23 (H/D) i màster (H/D).

Consulta la classificació provisional en el següent enllaç

A la pàgina de Factebook oficial de la prova, els organitzadors aniran penjant fotografies en els propers dies.