Riudarenes: paradís de l´Enduro BTT

Els espectaculars corriols propers a l'ermita d'Argimón s'han convertit en un referent per a molts ciclistes, amb la cita d'aquest diumenge en una cursa de la Copa Catalana com a pol d'atracció per a corredors catalans i d'arreu d'Europa

08.04.2016 | 00:00
Els trams de baixada pels corriols són molt espectaculars.
Els trams de baixada pels corriols són molt espectaculars.

Tradicionalment les proves de BTT s'havien separat entre les de «rally», una cursa clàssica en un terreny més o menys pla i fent voltes en un circuit, i les de «descens», on guanya qui completa amb ?menys temps una baixada normalment molt vertiginosa. En els últims anys, però, ha crescut amb força la modalitat de l'Enduro que combina moments amb l'espectacularitat dels descensos però amb trams que no són d'estrictament baixada pura i dura. Molt popular a països com França o Bèlgica, l'Enduro BTT necessita un terreny ideal i a Girona té el seu particular paradís a Riudarenes a la zona de l'ermita d'Argimon i en punts com Farners, Mirador de Goteres, Esparra o Sant Salvador. El REM, el club local que enguany arriba als vint-i-cinc anys de vida, organitza una prova de la Copa Catalana en un traçat que, anys enrere, ha deixat enamorat a grans referents de l'Enduro BTT com el francès Cedric Gracia o el català Carles Barcons i que provoca que els organitzadors hagin de tancar ràpidament la llista d'inscrits amb gent arribada d'arreu de Catalunya, però també de Mallorca, València, França, Andorra, Bèlgica... «Nosaltres estem còmodes amb una participació de 400 ciclistes, però si ens veiem amb una llista d'espera de trenta o quaranta els fem entrar», explica Lluís Mas, president del REM?Riudarenes, que veu en la combinació de les qualitats del terreny i l'experiència de dècades organitzants curdes de la gent del club la clau perquè «tothom vulgui repetir».
L'Enduro La Selva BTT forma part de la Copa Catalana, però amb participació de ciclistes internacionals, i té un espectacular recorregut de 36'5 quilòmetres per corriols amb quatre trams especials cronometrats entre 1'5 quilòmetres i poc més de tres com a màxim (el desnivell negatiu acumulat és de 1.250 metres). «Semblen curts, però baixant a màxima velocitat es fan complicats d'aguantar físicament», apunta Mas que, a més, recorda, «hi ha un límit de temps per arribar a cada punt d'inici dels trams cronometrats i, a diferència de les proves de descens, aquí no es pot pujar a la part de dalt amb l'ajuda de tracció mecànica». Diumenge, els corredors sortiran en grups de cinc, els primers a dos quarts de cinc i passades les tres de la tarda.
Una prova com aquest de la Copa Catalana amb més de 400 participants requereix un bon nombre de voluntari. «Intentem donar el millor servei possible, perquè aquí no anem a fer diners», explica Lluís Mas que no descarta en un futur convertir la prova en una cita del calendari internacional tot i sap que «encara ens hauríem d'espavilar més en l'àmbit d'infraestructura».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Esports

Escàndol a la Federació per una suposada falsificació documental a les assemblees

El digital "El món" revela que la directiva de la Catalana de futbol va manipular documents per...

Del filial al debut a Segona B

Del filial al debut a Segona B

Pol Gómez, fitxat a l'estiu del Lloret, amb 21 anys, és el tercer jugador que s'estrena amb el...

80 punts per atreure espectadors

80 punts per atreure espectadors

L'aposta pel bàsquet alegre de l'Spar Citylift Girona es tradueix en la mitjana d'anotació per...

Núñez i Echenique s´enduen la Volcanolímits

Núñez i Echenique s´enduen la Volcanolímits

Després de l'èxit de La Tramun fa dos caps de setmana a Girona, diumenge va continuar el BTT d'alt...

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema