L'Atlètic de Madrid va fer el que tocava. Guanyar i esperar. Sap patir l'equip de Simeone que arriba just de forces al tram final però ple de fe. Ahir Griezmann, en la primera pilota que tocava va fer el gol que mantenia a l'equip matalasser al capdemunt de la taula, pendents això sí del que fes el Barça.

El gol de Griezmann va servir per rescatar l'Atlètic del seu joc desmanegat, ben pressionat al centre del camp pel Rayo Vallecano en una primera part en la qual els locals van abusar del joc llarg cap als argentins Ángel Correa i Luciano Vietto, dues de les set novetats respecte a l'alineació de dimecres davant el Bayern Munic.

El conjunt de Simeone, ahir dirigit per Germán Burgos, ja que ahir l'entrenador argentí complia el primer dels seus tres partits de sanció per la pilota llançada en el partit contra el Màlaga, va apostar per un centre del camp en què només repetir Gabi, amb l'argentí Matías Kranevitter al centre i les ales per al ghanès Thomas Partey i Óliver Torres. Els locals no veien la llum. Algunes aparicions d'Óliver Torres quan entrava en les combinacions, o les pilotes que caçaven Vietto o Correa, però eren incapaços d'embastar joc.

Després del descans el Rayo va posar en dificultats a Oblak amb una rematada de Javi Guerra a centre de Bebé i un centre de Quini que es va enverinar fins al punt que l'eslovè va haver de treure-ho de punys.

Tot fins que Simeone i Burgos, que havien fet entrar a Koke a la mitja part, van reaccionar immediatament fent entrar Fernando Torres i el francès Antoine Griezmann. L'efecte va ser immediat. Tot just uns segons després d'haver trepitjat la gespa, el gal recollia una pilota rebutjada i batia a Juan Carlos amb un xut fort amb la cama dreta des de la vora de l'àrea. A partir d'aquell moment, l'Atlèltic va resistir com va poder les poques escomeses d'un Rayo que va acabar claudicant davant un encertat Oblak.