Els Premis Girona és Esport, arriben enguany a la quarta edició, repetint la fórmula ja impulsada l´any passat en la que es premien els diferents esportistes, equips i clubs de les comarques de Girona en l´àmbit general, i també de cadascuna de les vuit comarques. La gala de lliurament dels Premis es farà el dijous 30 de juny, coincidint amb el final de la temporada esportiva.

Els Premis Girona és Esport seguiran guardonant, com ja han fet des que es van iniciar el 2013, els millors esportistes absoluts i de promoció masculina i femenina, el millor entrenador, el millor equip, el millor club i el millor directiu. A més, s´atorgarà el Premi Especial Girona és Esport - Diputació de Girona a una persona o entitat que s´hagi significat a favor de l´esport de les comarques de Girona.

Pel que fa als Premis Comarcals, aquests fan més incidència en aspectes com la dedicació, el treball, la singularitat o l´esforç fet pels diferents esportistes, clubs o entitats de cada territori.

Cal recordar que el termini de presentació dels candidats als Premis d´aquest 2016 ja és obert, i que la presentació esmentada s´ha de fer per mitjà de la pàgina web www.gironaesport.cat. El termini s´acabarà el dia 12 de juny. Posteriorment, s´obrirà un període per anunciar candidatures i fer-hi les esmenes que es considerin oportunes, abans que el 23 de juny un Jurat format per més d´una trentena de membres, faci l´elecció dels tres finalistes de cada categoria. Com ja és sabut, els guanyadors no es coneixeran fins al mateix dia 30 en la gala final.