Partit vital per l'Atlètic de Madrid en la seva penúltima oportunitat de arribar al liderat de la Lliga, amb la victòria com a únic resultat vàlid contra un rival descendit, però sempre incòmode per a ell. Simeone no ha guanyat mai al Ciutat de València com a tècnic de l'Atlètic. I no hi ha ni el més mínim marge d'error per a l'equip madrileny. Ni per la primera plaça, en la qual segueix igualat amb el Barça però per darrere per la seva pitjor diferència de gols en els seus enfrontaments directes, ni per la segona, amb el Madrid a l'aguait i a només un punt, a falta de dues jornades.

Aparcada fins d'aquí a dues setmanes la final de la Lliga de Campions, la lluita pel campionat passa invariablement per dos triomfs i esperar una ensopegada del Barça Aquesta és l'única equació possible per ser campió de Lliga el 15 de maig. Pel partit d'aquesta tarda Diego Simeone medita incloure un parell de rotacions en el seu onze. Una seria l'uruguaià Diego Godín, que ja va reaparèixer a Munic d'una lesió muscular; l'altra podria ser el francès Antoine Griezmann, que també va acabar amb molèsties el partit de Munic. Amb tot, Simeone viatja a València amb tota la plantilla a la convocatòria, inclòs el portuguès Tiago Mendes, recuperat d'una fractura de tíbia que es va fer el passat 28 de novembre.

El Llevant per la seva banda, té la baixa per sanció de José Mari, que complirà un partit per acumulació de targetes grogues, Lucas Orban i Víctor Camarasa pateixen unes molèsties musculars i va prescindir per decisió tècnica de Nabil Ghilas, Ángel Trujillo i Jordi Xumetra. Els homes de Rubi no s'hi juguen res però volen acabar la lliga amb una alegria davant dels seus aficionats i guanyar l'Atlètic.