Arribats a aquestes alçades ja no hi ha un escenari perfecte. Ara mateix a l'Olot només li val guanyar i, si pot ser, amb una golejada. L'única opció que no pot tenir en compte l'Olot és perdre contra un Atlètic Llevant que amb un empat s'assegura no haver de jugar la promoció, precisament el premi de consolació a què aspira l'Olot. Si els homes de Santi Castillejo no són capaços de guanyar perdran la categoria. I si guanyen, els cal una carambola complicada. D'una banda fa falta una ensopegada de l'Olímpic de Xàtiva, que s'enfronta a un Barça B sense cap més aspiració que l'orgull, i de l'altra necessita que el Pobla de Mafumet falli a casa contra el Lleida. Aquesta opció ja és més factible, perquè els de la terra ferma encara poden ser tercers a la classificació i això els pot garantir un millor play-off. La mare de totes les caramboles es donaria si l'Olímpic de Xàtiva empatés a casa, combinat amb una victòria de l'Olot i una altra de La Pobla de Mafumet deixaria un triple empat a 40 punts. Baixarien valencians i tarragonins i la promoció seria per a l'Olot.

Si els garrotxins i la Pobla guanyen i l'Olímpic perd, l'equip de Santi Castillejo necessitarà imposar-se per dos gols més de diferència dels que ho faci el seu rival, ja que estarien igualats a la classificació i caldria resoldre-ho segons l'average general. En aquest aspecte els homes de Castillejo que té les baixes de Luismi i Roger, es volen centrar a guanyar el Llevant Atlètic i esperar.

En qualsevol cas tot passa per una victòria a casa contra el filial del conjunt valencià. Tant el club com la plantilla i el cos tècnic han fet una crida a l'afició per omplir el Municipal. L'Olot s'agafa a la darrera esperança per evitar el descens en la temporada del pressupost més alt de la història.