Josep Antoni Hermida va estimar-se més reservar energies de cara al Campionat d'Espanya, que s'ha de disputar el proper cap de setmana a Vigo, i es va retirar a la prova de Copa del Món celebrada a la localitat suïssa de Lenzerheide. Un tall de digestió provocat per un bidó massa fred en comparació amb la temperatura ambient, molt elevada, va obligar el cerdà a aturar-se i deixar córrer la disputa de la prova.

En el moment de l'abandó Hermida anava en un grup de set corredors que es trobaven a uns 30 segons dels deu primers i uns 45 del cap de cursa, dominat en tot moment per Nino Schurter, el vencedor final de la prova, per davant del francès Julien Absalon. Hermida es va retirar quan havia completat tres de les vuit voltes de què constava el recorregut.

Després d'haver estat confirmat per Cristóbal Sánchez com a integrant de l'equip espanyol per participar als jocs de Rio, Hermida vol anar agafant la forma per la seva cinquena participació en uns Jocs Olímpics, prova en la qual ja sap què és pujar a un podi amb la medalla d'argent que va conquerir a Atenes, en els Jocs celebrats l'any 2004.