L'

Espanyol va empatar a zero contra l'Athletic, fet que suposa el quart partit dels últims sis en el qual el quadre català no ha vist porta, la gran assignatura pendent d'un equip que, per altra banda, sí que ha millorat notablement en el seu rendiment defensiu. Els blanc-i-blaus no han marcat contra els bascos ni tampoc contra Las Palmas, Vila-real o Celta, però l'entrenador, Quique Sánchez Flores, repeteix en cada roda de premsa que està tranquil. El més difícil, explica el tècnic, és crear ocasions i en això l'Espanyol no té problemes.

A més, el preparador madrileny confia plenament en els seus davanters, amb homes com Gerard Moreno o el brasiler Baptistao. Actualment, l'equip atresora 13 dianes a favor, és el tretzè més realitzador de la categoria i la meitat d'aquests gols els va aconseguir contra l'Eibar (3-3) i el Sevilla (6-4).

L'aposta ofensiva de Quique és clara des del principi de curs. Els dos puntes, Baptistao i Moreno, són fixos, i Hernán i Piatti són els seus extrems, a priori, favorits. L'afició perica pot recitar la composició de la part de dalt de l'onze de memòria, ja que no hi ha canvis ni experiments i la confiança és plena en aquests homes.

"bviament, l'Espanyol aspira a sumar de tres en tres i per això es necessiten dianes i, encara que el cos tècnic no s'oblida del gol, la prioritat de Quique Sánchez Flores és la seguretat. No encaixar és clau per reforçar la confiança dels jugadors i per evitar que el contrari marqui el ritme de les jornades.

En aquest sentit, i contràriament al que passa en tasques ofensives, la defensa el quadre català presenta bons números en les últimes jornades.

Els últims cinc partits, el conjunt català només ha rebut gols contra l'Eibar a Cornellà-el Prat. Vila-real, Las Palmas, Betis i Athletic no van batre Diego López. Són 17 gols en contra, sis d'ells encaixats al Sánchez Pizjuán, però sembla que els ensurts amb els quals va arrencar l'Espanyol en defensa al principi de Lliga s'han acabat.