El català Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) ha aconseguit aquest dissabte el quart millor temps per al Gran Premi de la Comunitat Valenciana de MotoGP en el circuit Ricardo Tormo, tot i que ha assegurat que esperava «estar segon o tercer en la graella de sortida».

«L'estratègia de tres pneumàtics en la qualificació no ens ha sortit bé, però ha servit d'aprenentatge», ha dit Viñales qui, pel fet de veure's superat per l'italià Valentino Rossi, ha puntualitzat: «O s'ha despertat ell o ens hem dormit nosaltres...».

«Al principi serà una carrera de grup i a poc a poc s'aniran definint els grups; Lorenzo i Márquez tenen un gran ritme i també he vist Rossi i Dovizioso bé. Haurem d'intentar sortir bé per estar davant i intentar no perdre a Jorge i a Marc», ha destacat.

«Crec que es pot rodar amb ells, ja que la primera prova l'he fet amb goma dura i no m'ha agradat gens. Després he posat el tou del matí i em sentia bé, en els temps de Jorge i Marc, quan ells també portaven aquesta goma tova, i crec que hem aconseguit una bona posada a punt i intentarem seguir en la mateixa línia demà per donar-ho tot en la carrera», ha afirmat l'altempordanès.