L'empresa japonesa Rakuten, una de les companyies de serveis d'internet més importants del món, serà el nou patrocinador del Barcelona en substitució de Qatar Airways a partir de l'estiu que ve i fins al 2021, segons ha anunciat el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu.

Les quantitats de l'acord no han transcendit però podria situar-se entre 50 i 60 milions d'euros anuals. Rakuten substituirà Qatar Airways i el patrocini qatarià, vigent des del 2010 amb l'arribada a la directiva de Sandro Rosell.

Rakuten es dedica al comerç electrònic. Els seus interessos s'estenen des dels llibres electrònics fins a negocis basats en viatges, banca, valors financers, operacions amb targetes de crèdit, assegurances, diner electrònic, portals i mitjans de comunicació, màrqueting en línia, logística i esports professionals.

L'acord ha estat anunciat a Barcelona pel president del club blaugrana, Josep Maria Bartomeu.

Rakuten és una de les deu companyies d'internet més grans del món, cotitza a la borsa tecnològica nipona, la seva capitalització de mercat és pròxima als 5.000 milions de dòlars i té més de 3.700 treballadors.

L'acord amb Rakuten ha estat aprovat per la junta directiva del club, reunida en sessió extraordinària, i precisa que el mateix sigui ratificat pròximament per una Assemblea Extraordinària de Compromissaris.