Sense Leo Messi, el Barça ha estat un equip estèril, incapaç de superar la barrera defensiva del Màlaga (0-0) i sobretot del porter Carlos Kameni, i ha deixat escapar la possibilitat de situar-se líder provisional del campionat.

A la baixa coneguda de Suárez, absent per sanció, s'ha sumat a última hora Leo Messi. L'argentí, amb una indisposició acompanyada de vòmits, s'ha quedat fora de la convocatòria, i Luis Enrique ha hagut d'improvisar una davantera amb dos jugadors pràcticament sense minuts (Cremi i Alcàsser), acompanyats per Neymar.

El brasiler era el que havia d'aguantar l'invent, però Neymar tampoc estava en la millor condició física, amb només un entrenament a les cames i molts quilòmetres pels partits internacionals de la seva selecció.

Ha començat bé el Barça. Ha treballat el partit i ha projectat el joc per les bandes, amb les incorporacions dels carrilers, especialment per la dreta amb Sergi Roberto com a principal argument, enfront de la defensa de cinc dissenyada per Juande Ramos.

Aquesta bona disposició s'ha traduït en cinc aproximacions abans del primer quart d'hora, la millor una rematada de Piqué a la sortida d'un córner, respost amb una gran intervenció de Kameni.

Abans Paco Alcácer havia estat protagonista en l'inici del partit. Ha marcat un gol en fora de joc i ha servit una bona assistència a Neymar que el brasiler no ha aprofitat.

El Màlaga, amb les línies molt endarrerides, ho ha confiat tot a les curses de Sandro Ramírez. L'exjugador del Barça ha estat l'únic que ha rematat per al seu equip en el primer temps.

Amb el pas dels minuts, el joc dels blaugrana s'ha encallat. Més enllà de les accions a pilota aturada, el Barça no ha tingut ocasions i només Rafinha (min.31) i Busquets, al límit del descans, han inquietat la porteria de Kameni.

El futbol del Barça ha estat encara més pla durant molts minuts a la segona meitat. Davant d'un rival parapetat cada vegada més a prop de Kameni, els de Luis Enrique no tenien recursos per desequilibrar la defensa i tan sols alguna aproximació de Gerard Piqué oferia alguna sensació de perill.

Fins i tot en una contra, Juankar ha pogut avançar el seu equip en el minut 56. Luis Enrique ha buscat a la banqueta i ha trobat a Jordi Alba i a André Gomes, que han entrat per Digne i Denis Suárez, però el punt d'inflexió es podia haver produït amb l'expulsió de Llorente en el minut 69 en una acció amb Neymar, però no ha estat així.

El domini del Barça s'ha convertit en setge en els últims deu minuts, en què el gol ha rondat la porteria del Màlaga. Rakitic, que ha entrat per Rafinha, ha rematat al costat del pal esquerre (min.81), i en el 84 l'àrbitre ha anul·lat un gol per fora de joc, una acció molt protestada pels locals, perquè ni André Gomes ni Piqué semblaven estar més avançats que els defenses.

Al 85, Piqué ha caigut a l'àrea en una acció amb Mikel i al 93, una rematada de Neymar, l'ha salvat Kameni en una gran acció. Encara ha tingut el Barça una última acció, però novament el porter del Màlaga ha reclamat la seva quota de protagonisme i li ha donat un valuós punt al seu equip.

Fitxa tècnica:

0 - FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Digne (Jordi Alba, min.62); Busquets, Denis Suárez (André Gomes, min.68), Rafinha (Rakitic, min. 76); Cremi, Paco Alcácer i Neymar.

0 - Màlaga: Kameni; Rosales, Llorente, Torres, Mikel Villanueva, Ricca; Ontiveros (Lluís, min.69), Pablo Fornals (Duda, min.90 + 5), Juanpi, Juankar; i Sandro Ramírez (A Nesiry, min.80).

Àrbitre: De Burgos Bengoetxea (Comitè Basc). Va mostrar cartolines grogues a Ricca (min.22) i als Ontiveros (min.62). Ha expulsat amb targeta vermella directa a Llorente (min.69) i als Juankar (min.90 + 6).

Incidències: Han assistit al partit 83.439 espectadors en partit de la dotzena jornada de Laliga disputat al Camp Nou.