Per sisena vegada, Girona es va convertir per unes hores en la capital del trail running. Un miler de corredors, entre les tres distàncies de la Cursa de Muntanya de Girona, van omplir la plaça Sant Domènec. Toni Bes i Tina Bes van calcar el guió d'ara fa un any repetint victòria a la Transgavarres. Els gironins no van fallar a la cursa de casa.

Els participants de la Transgavarres van ser els més matiners de tots. El tret de sortida, a les vuit del matí, va tenir lloc arran de mar a Palamós. Els corredors van haver de creuar tot el massís de les Gavarres, fins al cor del barri vell de Girona, per sumar un total de 55 quilòmetres a les seves cames i 2.000 metres de desnivell positiu.

Toti Bes (Trail Running Girona) va ser el gran protagonista de la cursa. L'atleta gironí va liderar la prova des del primer instant, però gran part de la cursa ho va fer amb companyia. Val a dir que el grup que encapçalava la prova es va anar desinflant amb el pas dels quilòmetres. Al davant, tan sols hi van quedar Toti Bes i Ignasi Riuró (K-TEAM). Riuró, un altre gironí, va firmar un excel·lent resultat. Finalment, el del Trail Running Girona va fer valer la seva experiència per sumar la seva tercera victòria consecutiva en la Transgavarres. 4 hores, 27 minuts i 45 segons és el temps que va necessitar per creuar la línia de meta. Riuró acabaria entrant a menys de vuit minuts, mentre Mike Aigroz (Trust) va completar el podi amb un merescut tercer lloc.

En categoria femenina, Tina Bes (Club Trail Running Girona) va dominar amb solvència la distància llarga de la Cursa de Muntanya de Girona. 5 hores, 45 minuts i 27 segons que li van servir per repetir la victòria de l'any passat. Molts paral·lelismes entre uns germans que amb aquests triomfs allarguen la dinastia Bes a Girona. Elisabeth Martí (Club Tennis Girona) i Montse Rivera (Tramuntanya Llançà) van entrar segona i tercera, respectivament, i van completar el podi.

Un altre plat fort de la jornada era el Trail, la segona de les tres curses. Màxima igualtat en un nou recorregut de 25 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu. Molt més tècnic i divertit per als corredors. Ruben Hernández (BTR Pro Team) va aconseguir una de les victòries més importants de la seva trajectòria. Sobretot tenint en compte els atletes que el van acompanyar al podi. Jordi Rabionet (TR Esports Parra), segon, es va tornar a quedar a les portes de la victòria, mentre Dani Cazalla (Matxacuca) completaria les tres primeres posicions. El corredor d'Anglès Ruben Hernández va completar la prova amb un temps de 2 hores i 21 segons per succeir Marc Pinsach (Dynafit) al palmarès de la prova.

El de Cassà havia dominat el Trail en les cinc primeres edicions.

Per un altre costat, Àngela Castelló (Club Trail Running Girona) va fer bons els pronòstics coronant-se vencedora de la distància. La corredora establerta a Girona va firmar un temps de 2 hores, 18 minuts i 58 segons. Paloma Lobera (Matxacuca), segona, va entrar a menys de deu minuts. Es tracta d'un dels altres noms importants d'aquesta Cursa de Muntanya de Girona.

La categoria Express, de 18 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu, va ser la distància més multitudinària del dia. Pensada per a corredors que s'inicien a les curses de muntanya, però també per a aquells a qui els agrada córrer molt i molt ràpid. El temps del primer classificat, Jordi Vila (Gasparotto), n'és un clar exemple. 1 hora, 22 minuts i 6 segons. També va signar un excel·lent temps Jaume Cornellà (Club Trail Running Girona), segon a tan sols 16 segons. El tercer classificat en creuar la línia d'arribada va ser Dani Talavera. En noies, Eva Montero va ser la guanyadora amb 1 hora, 40 minuts i 8 segons. Van completar el podi la ciclista professional Emily Collins i Katrina Grove.

L'ambient que es va respirar a la plaça Sant Domènec va ser el de les grans ocasions, i durant tot el dia es va viure un gran ambient. Enguany la Cursa de Muntanya de Girona no s'ha fet coincidir amb les Fires, ja que l'organització va creure que la ciutat ja tenia prou atractius durant les festes i per això aquest any ha volgut descentralitzar, oferint la cursa un altre cap de setmana.