L´Spar Citylift Girona no perd mai. Què li sembla l´inici de temporada de l´Uni?

He vist alguns partits de Girona d´aquest any i és un molt bon equip. Està sent molt dominador tant en defensa com en atac, però també és veritat que no és el mateix jugar contra el Gernika a casa que fer-ho a fora.

Sorprès per aquesta bona arrencada amb un tècnic novell?

No. Jo ja coneixia l´Èric Surís de quan vaig estar a Girona, que vaig anar a veure bastants partits seus. És una persona de bàsquet, amb tradició familiar perquè el seu pare també era entrenador, i que està fent una gran feina amb el seu cos tècnic.

El seu equip va caure a la pista del Gernika, una única derrota en Lliga, i des de fora ja sembla que estiguin fent una temporada pitjor que la de l´Uni. Potser la pressió és excessiva, oi?

La pressió és més de fora que no no pas de dins del club. Crec que estem fent una bona temporada competint bé amb el desgast de l´Eurolliga, on cada partit és una batalla molt dura. Però és cert que a Salmanca volem guanyar sempre. Sigui Lliga, Copa o Eurolliga començant pel president, Jorge Recio, que és un guanyador i té mal perdre.

I ara han començat a fer canvis a la plantilla. Li han portat un nom de molt prestigi, Erika de Souza, per cobrir aquesta posició de pivot gran.

Sí, però hem de veue en quines condicions arriba. L´Erika és una aposta del club més a llarg termini que no pas a curt. L´objectiu és que es posi a punt perquè ens pugui ajudar al gener i que passat Nadal sigui el màxim de determimant possible. No és un fitxatge pensant en el partit de Girona, perquè no arriba fins divendres i i dissabte viatgem...

Una setmana complicada per preparar el partit a Fontajau. Han fitxat Miloglav, Erika arriba divendres, Marginean i Milovanovic tenen compromisos amb les seves seleccions...

I Sílvia (Domínguez) i Laura (Gil) estan lesionades, però que siguem poques per entrenar no em preocupa. És igual per a tothom perquè Girona tampoc tindrà aquesta setmana l´Arte (Spanou) i Silva. Jo només reso perquè cap de les jugadores que tinc escampades jugant amb les seleccions es lesioni. Amb això ja em dono per satisfet.

Sí, perquè vostè ja té experiència d´una lesió important en aquestes finestres de seleccions.

Sí. L´any passat la lesió de l´Arte jugant amb Grècia se´ns va afegir a la marxa de Chelsea Gray a Turquia i ens va acabar complicant molt la temporada.

Sense aquella lesió de Spanou ni la marxa de Gray, Miguel Ángel Ortega potser no hauria estat destituït a Girona. Però no es pot queixar del curs passat: el va acabar a Salamanca i guanyant el títol de Lliga.

Sí. A vegades no saps quan una situació complicada es pot acabar transformant en una de positiva. Sense elles dues ens va costar tornar a refer l´equip, però tampoc crec que les derrotes fossin la causa de la meva sortida de Girona.

M´ho explica?

Guanyar sempre és important, però també hi fa molt la relació que tinguis amb la gent del club, que els agradi el teu estil com a entrenador o prefeireixin un altre estil de bàsquet...

Hi havia poc feeling amb la gent del club?

No és culpa seva, ni meva. A vegades les coses van així. Jo em sentia molt a gust a Girona, però no va acabar de funcionar i ja està. No guardo cap rancor a ningú.

Ha parlat més amb la gent de l´Uni. Com està la relació?

Bé. Amb la Noe (Jordana) vam coincidir a l´Europeu sub-18 d´aquest estiu perquè ella era la meva delegada i vam estar bé junts. Amb en Pere (Puig) també hi he parlat algun cop igual que amb en Vicens (Bigas). No tinc cap problema amb ningú.

Així amb Jordana millor a l´estiu amb la selecció que no pas durant la final de la temporada passada?

Sí. Sí, millor. Molt millor (riures).

Així diumenge els podrà saludar a tots. Com veu el partit? L´anàlisi d´un equip (Uni) que fa molts punts contra un altre (Avenida) que defensa molt fort és un tòpic de periodistes?

És que tot s´ha d´analitzar amb cura. Els equips que guanyem partits de manera habitual arriba un moment que ens preocupem de repartir els minuts i que jugui tothom. Està bé guanyar de molts punts, però també s´ha de veure com s´aconsegueix i quan minuts han jugat les jugadores més importants. La Sílvia (Domínguez) està jugant poc més de vint minuts per partit quan els altres anys en jugava bastants més de trenta, Milovanovic igual i excepte Elonu que en juga vint-i-set la resta estan per sota.

Parlant de la Sílvia Domínguez no em dirà pas si podrà jugar diumenge, oi?

La veritat és que no ho sé. No estic enganyant. Ella encara no ha entrenat cap dia, fa una mica de tir sense saltar, però no pot córrer. Igual que la Laura (Gil) que anirà a Vitòria a fer un tractament per veure si dijous pot començar a entrenar-se una mica i, al final, les dues ens poden ajudar una mica diumenge a Girona.

Si cap de les dues no pot jugar i amb Erika i Miloglav acabades d´arribar tindria l´equip una mica just per enfrontar-se a l´Uni a Fontajau.

Sí. És cert, però esperem a veure si les dues ens poden acabar ajudant una mica. La veritat, però, és que tant Sílvia com Gil arrosseguen problemes des de l´estiu. Des dels Jocs Olímpics.

I al davant l´Uni. Què li sembla la plantilla gironina?

Està molt bé. En Pere (Puig) en sap molt i ha fet una plantilla rodona, molt completa en totes les posicions. Amb Jordana, Buch i Leo Rodríguez tenen molt ben cobertes les posicions d´1 i de 2; són molt forts en el tres-quatre amb Ibekwe, Peters i Spanou i amb la lituana i Silva cobreixen bé el cinc. Ibekwe és un escàndol, la vaig veure jugar contra el Campus Promete i la veritat és que és molt millor que en el seu primer any a Girona. És determinant, però Peters i Spanou també tenen un nivell molt alt.

Haurà de dir a en Pere Puig que ja els podria haver fitxat totes l´any passat.

Home, també ho va fer bé. Va fitxar Spanou i Chelsea Gray. La veritat és que en Pere encerta bé les jugadores.

Però vostè tampoc es pot queixar amb el que té a Salamanca. Milovanovic, Domínguez, Givens, ara Erika de Souza...

Sí, sí. Estic molt content de la plantilla que tinc. És molt competitiva, aquest any amb més força per a l´Eurolliga i, sobretot, amb molt bona gent i ambient al vestidor. Ara que tinc la perspectiva dels partits que hem jugat a l´Eurolliga crec que Salamanca i Girona estan entre els deu millors equips d´Europa.