El partit d'ahir entre Atlètic Balears i la UE Llagostera-Costa Brava es resumeix amb el marcador (0-0). Empat sense gols ni ocasions clares per fer-ne durant noranta minuts d'igualtat màxima i poc futbol entre dos equips que necessitaven els punts, encara que per objectius ben diferents. Mentre els balears aspiren a jugar la promoció d'ascens i arribaven a l'enfrontament havent guanyat tres dels darrers quatre partits, el conjunt d'Oriol Alsina mira de sortir de la part baixa de la classificació i venia d'encaixar dues derrotes seguides.

L'empat es pot donar per bo, sobretot tenint en compte que aquest any només el Badalona ha guanyat a Mallorca. I tot això es va traslladar a l'alineació visitant, que amb les baixes de Marc Fernández per sanció, Colorado i Masó, va sortir amb un plantejament més conservador del que és habitual. El tècnic va apostar per contrarestar el joc ofensiu del rival, especialment per les bandes, situant Fuster i Albarrán per davant dels laterals Valentín i Chica. El tècnic ja havia usat aquest sistema en alguna ocasió, però era el primer cop que ho feia des del començament. Això va deixar el joc d'atac reduït a la capacitat de Marc Martínez i Pitu per generar perill i la rematada de Manel. El Llagostera es va preparar per un partit de desgast confiant a aprofitar les poques oportunitats que tingués per marcar i endur-se el triomf. Gairebé obté resultats en la primera acció del partit, quan Pitu, només començar, va intentar sorprendre el porter rival amb xut des de la frontal de l'àrea que va sortir per sobre el travesser. El de Salt va rebre una passada amb el cap de Manel. Tret d'aquest avís, els minuts inicials del partit van complir el guió previst. Les dimensions del terreny de joc i la intensitat dels dos equips feien molt difícil combinar al centre del camp, de manera que tot es va resumir a passades directes als davanters que miraven de descarregar a les bandes per l'arribada d'algun company. Així, Joan Vich va ser l'autèntic protagonista del primer quart d'hora, gràcies a les seves incorporacions per la dreta, molt complicades de contenir per la defensa gironina. Malgrat tot, l'Atlètic Balears només va inquietar Moragón amb un servei de falta que Vallori va rematar desviat. Just després el Llagostera va patir el contratemps de la lesió de Pitu, que als quinze minuts va haver de deixar el camp per problemes musculars al bessó. Era la primera de les tres lesions que acabaria patint el Llagostera. En el seu lloc va entrar Nando Quesada.

Amb el pas del temps l'ajuda dels interiors va donar més seguretat al pla inicial de l'equip i els locals van anar perdent presència en atac. Sense un dominador clar, no va passar res més de destacable fins a la mitja hora, almenys a les àrees, quan en una falta servida per Marc Martínez al segon pal Albarrán va cedir enrere perquè Samu San José rematés a la frontal de l'àrea petita. La pilota va sortir rebotada i Aulestia la va aturar sense problemes. Cinc minuts després Xisco va respondre amb un xut ajustat al pal dret de Moragón. Eren els moments de més fluïdesa en el joc, i en dos bones incorporacions ofensives d'Albarrán per banda dreta, Manel va xutar contra les cames d'un defensa. Amb més intenció que encert el partit va arribar al descans, coincidint amb els millors minuts del Llagostera, que novament obligat per unes molèsties físiques de Samu San José a la cuixa, va haver de fer la segona substitució. El seu lloc a l'eix de la defensa el va ocupar Pol Gómez. A partir de la represa cap dels dos va trobar continuïtat en el seu joc, i el partit va entrar en una fase de constants imprecisions i pèrdues de pilota que alternaven les possessions i que cap els dos equips va saber trencar. En el cas dels visitants cal afegir un nou contratemps amb una lesió de Vivancos, la tercera del partit, que Alsina va aprofitar per fer entrar Manu Gavilán, variant el sistema tàctic per passar a jugar amb dos referències en atac i doble pivot al centre del camp. El davanter andalús va reaparèixer ahir, després de quatre setmanes de baixa. Tot i la lluita en el joc aeri per crear alguna ocasió de gol les poques aproximacions a l'àrea no van generar perill. Al bàndol gironí la més clara la va tenir Nando Quesada després d'un gran control d'esperó a la frontal que el sabadellenc va conduir fins al vèrtex per xutar contra el cos d'un defensor. Per l'Atlètic Balears la més perillosa va ser un llançament de Joan Vich des del punt de penal, que després de quedar-se sol davant del porter va xutar massa alt.

A sis minuts del final Xisco ho va provar en un llançament de falta que el porter del Llagostera va desviar a córner, i en el temps afegit Albarrán, ahir el millor del seu equip, va gaudir d'una última ocasió rematant des de lluny molt desviat. L'àrbitre ja no va deixar servir de porteria, i els dos equips es van repartir els punts amb un empat que va satisfer els visitants. Alhora que agraïen als seus seguidors que s'haguessin desplaçat a Mallorca, molts d'ells van celebrar el resultat conscients de la dificultat i importància de puntuar en un camp com Son Malferit. Malauradament l'alegria no va ser completa, i la victòria (3-1) de l'Espanyol B davant del Prat va provocar que els d'Oriol Alsina ocupin plaça de promoció de descens, empatats a 29 punts amb el Gavà, i amb un de marge respecte a la zona de descens directe. Es dona el cas que amb l'empat d'ahir els gironins sumen els mateixos punts que en aquest mateix moment a la primera volta (8), just abans de rebre en la propera jornada el filial del Mallorca B al Nou Municipal de Palamós, diumenge (12 h). Un partit clau entre dos rivals directes.