El lateral barcelonista Jordi Alba va assegurar ahir a l'Hospitalet, on va inaugurar un centre de tecnificació que porta el seu nom, que va «a mort» amb Luis Enrique Martínez, a qui considera com «el millor entrenador que pot tenir avui dia el Barcelona». Alba va assegurar que la confiança de la plantilla amb el seu tècnic «està com sempre» i va recordar que el Barça porta «tres anys magnífics» amb l'asturià, molt criticat des del dolorós 4-0 de París.

«És un home clar amb tots els jugadors. Sabem allò que vol i anem a totes amb ell. És el millor entrenador que pot tenir avui dia el Barcelona. En el personal a mi m'ha ajudat molt a ser millor jugador», va insistir. Després de la golejada contra el PSG, el lateral esquerrà blaugrana va admetre que l'ànim de l'equip s'ha ressentit, però en qualsevol cas sent que el Barça és capaç de tirar endavant. «Queda molt per a la tornada, sabem que és molt difícil però dependrà de com sortim, perquè ja hem guanyat grans equips 4-0 al Camp Nou. Quan venen resultats dolents anímicament sempre costa més. Però això t'ha de passar un cop a la temporada. No estem en crisi. Veig l'equip amb ganes de tirar endavant», va subratllar.

En tot cas, el defensa va comentar que tots tenen la seva responsabilitat en la marxa de l'equip. «L'entrenador decideix i els jugadors juguen i som els que hem de donar la cara», va afirmar. Alba no va aprofundir quan se li va preguntar per què Leo Messi no va celebrar el gol que li va donar la victòria al Barça davant el Leganés: «Hi ha coses més importants que celebrar un gol, caldria preguntar-l'hi ho a ell». Pel que fa al futur immediat, el lateral esquerre titular del Barça va qualificar el partit de diumenge que ve al Calderón com «anímicament importantíssim», perquè el Barça no pot fallar més, tot i que va recalcar: «Estem vius». Finalment va parlat sobre el suposat interès del Barça en la contractació del madridista Isco. «Tots els bons jugadors són benvinguts», va dir.

Messi i els 400 triomfs

El partit de Lliga de diumenge que ve contra l'Atlètic de Madrid podria suposar la victòria número 400 per a Leo Messi com a jugador del Barcelona en els 565 partits disputats amb la samarreta blaugrana. L'argentí té un balanç de 399 triomfs, 102 empats i 64 derrotes entre totes les competicions que ha disputat des que va debutar, el 2004, en partit oficial. En cas de victòria al Calderón, el «10» blaugrana arribaria a la xifra de 400 triomfs, precisament, contra el seu rival preferit a l'hora de marcar. I és que Messi porta anotats contra el conjunt blanc-i-vermell 26 gols (21 a la Lliga i 5 a la Copa del Rei). El Madrid i el Sevilla, tots dos amb 21 gols, són les següents víctimes propiciatòries de l'astre de Rosario Les 399 victòries aconseguides fins al moment amb el Barça li han servit per acumular una àmplia col·lecció de títols: 4 Lligues de Campions, 8 Lligues, 4 Copes del Rei, 3 Supercopes d'Europa, 7 Supercopes d'Espanya i 3 Mundials de Clubs. Un total de 29 que el destaquen, juntament amb Iniesta, com el jugador amb més títols de la història del club.