Atlètic de Madrid i Barça es retroben aquesta tarda (16.15 h) al Vicente Calderón en un duel crucial, un partit per alguna cosa més que tres punts amb tanta tensió com pressió per a tots dos, en moments contraposats i enfrontats per una victòria indispensable per creure i competir per la Lliga.

Segon contra quart, amb sis punts de diferència entre els dos, a favor del conjunt blaugrana, a falta de quinze jornades per al tancament del campionat, i un xoc decisiu, el quart ja d'aquest curs entre els dos, amb dos empats, els dos a un al Camp Nou, i un triomf del Barcelona, 1-2 al Calderón en la Copa del Rei.

D'aquella eliminatòria, l'últim precedent entre els dos, va sortir guanyador el Barça, però va sorgir l'Atlètic més reconeixible, reforçat pel segon temps del partit d'anada a casa i pel partit sencer en la tornada, malgrat l'1-1 i l'eliminació, i, des d'aleshores, a cop de triomf, tres, i gols a favor: onze. I d'aquell duel, malgrat la classificació, va sortir tocat el Barcelona, que va resistir l'ofensiva de l'Atlètic i va guanyar després a Vitòria amb rotunditat (0-6), però que va ser després apallissat pel París Saint Germain a la Lliga de Campions (4-0) i va superar amb tant sofriment com decepció el Leganés al Camp Nou per 2-1.

Avui no hi ha marge d'error per a ningú. No ho permet el desenvolupament del campionat, tampoc els dubtes que ofereix el Barça ni la distància a la qual està l'Atlètic del lideratge del Reial Madrid, a set punts; del segon lloc del propi club blaugrana, a sis; i de la tercera plaça del Sevilla, a quatre. Ni tan sols els números del 2017 a la Lliga que situen Atlètic i Barcelona com els dos blocs més productius d'aquest any, tots dos amb 17 punts en set jornades -el Reial Madrid és el tercer en aquest sentit, amb 15-, ofereixen un respir als dos equips, l'ambició dels quals aquesta temporada no admet més concessions. La Lliga està encara en joc.

Simeone té el seu onze pràcticament definit. No va donar pistes en els entrenaments de qui serà el porter, si tornarà ja l'eslovè Jan Oblak o seguirà M. Ángel Moyá. Però a la resta de posicions no es preveuen amb prou feines canvis. Per la seva part, Luis Enrique recupera Sergio Busquets, i per tant, la clàssica medul·lar formada per Busquets, Iniesta i Rakitic, a la recerca d'estabilitat. Javier Macherano i Arda Turan seran baixa.