La Lliga està més oberta que mai després que el Barça s'enfilés ahir fins la primera posició gràcies a la seva clara victòria contra l'Sporting, primer, i a l'empat que el Reial Madrid va cedir al seu propi estadi contra el Las Palmas, després. Amb aquesta combinació de resultats, els de Luis Enrique són primers amb 57 punts, un més que els blancs, que encara tenen un partit pendent contra el Celta a Balaídos.

Al Camp Nou i davant el desafiament del dia 8 contra el PSG, el Barcelona també va dur a terme canvis i va assajar opcions tàctiques per treballar altres formes amb què afrontar el partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Luis Enrique va tornar a recórrer al 3-4-3 amb possessió de la pilota i va tirar cap enrere Sergio Busquets per reforçar la dupla de centrals amb Umititi.

El Barça va ser poderós amb la pilota controlada, però en algunes accions d'atac de l'Sporting en la primera part es va descompondre, especialment quan es va llançar a l'atac Burgui, el millor jugador sens dubte de l'equip entrenat per l'extècnic del Girona Rubi.

El marcador i el partit va quedar aviat definit, en un instant en què el Barcelona estava dominant a plaer i movent la pilota sense perdre-ho. Després d'un xut de Rafinha a la frontal, amb la pilota fregant una de les creuetes de la porteria defensada per Cuéllar, Mascherano va veure Messi desmarcat a la frontal de l'àrea gran i, després d'enviar-li una pilota llarga i alta, l'estrella blaugrana la va rematar de primeres amb el cap davant la sortida desesperada del porter visitant, marcant el primer gol (1-0).

Era el minut 8 i, tres més tard, una altra passada en profunditat de Neymar a Suárez va acabar amb el davanter uruguaià escorat i encarant a Cuéllar. El remat tenia tota la intenció d'acabar passejant-se paral·lel a la línia de gol, però Juan Rodríguez en l'intent de refusar el va enviar al fons de la xarxa (2-0).

Ensurt de l'Sporting

Amb el 2-0, el Barcelona ni patia ni tampoc s'esperava res d'un apagat i lliurat Sporting, fins que en una jugada aïllada i en què la defensa blaugrana va ser molt tova, Sergio Álvarez va recollir una gran passada i va acabar amb la pilota picant a un dels pals; el rebuig el va va recollir Carlos Castro per marcar el 2-1, posant la por al cos als pocs aficionats que anit van citar-se al Camp Nou.

Res va pertorbar el Barcelona tot i el gol encaixat, ja que poc abans de la mitja hora es va trobar amb un regal, en rebutjar defectuosament Babin, deixant la pilota franca per a Luis Suárez. L'uruguaià no s'ho va pensar ni dues vegades i va connectar una voleia imparable per fer pujar el 3-1 al marcador.

L'allau blaugrana era una realitat i el quart gol hauria pogut caure un minut després; en aquesta ocasió, el porter Cuéllar va estar resolitu en una jugada entre Neymar i Suárez que va acabar amb una rematada d'aquest últim. La millor jugada de l'Sporting, al marge del gol, va arribar ens uns instants sublims de Burgui, a tres minuts del descans; l'hàbil extrem va desfer-se de Busquets i Rakitic, però va ser Ter Stegen l'encarregat d'estirar-se per refusar el seu xut creuat. La rèplica va ser instantània i Cuéllar va treure el peu al moment precís en un remat creuat de Neymar.

Arriba la sentència

Babin va tornar a estar desencertat a l'inici de la segona meitat. Messi li va robar la pilota i va habilitar a Paco Alcácer, que havia sortit per Suárez, perquè l'ex del València no perdonés en la primera ocasió que va tenir al seu favor (4-1). Messi, abans de ser substituït, va tenir el cinquè a les seves botes però el seu toc suau en un llençament de falta va acabar enviant la pilota al travesser. Més precís va ser Neymar al 66, quan va executar a les mil meravelles un lliure directe que es va colar per l'escaire esquerre de Cuéllar (5-1). El brasiler s'estrenava així aquesta temporada al Camp Nou.

Rakitic, que havia rondat el gol amb alguna ocasió al llarg del partit, el va trobar al minut 87 amb un xut imparable (6-1) quan es va topar amb la pilota a pocs metres de la porteria rival.