El Barça juga aquesta tarda contra l'Osasuna al Camp Nou (19.30 hores) un dels cinc partits que li queden de la Lliga per pressionar el Reial Madrid i esperar una ensopegada del conjunt que dirigeix Zinedine Zidane per dependre d'ell mateix en la lluita pel títol.

El triomf de la setmana passada al Bernabéu (2-3) ha permès a l'equip blaugrana situar-se líder, però el Madrid, amb un partit menys (al camp del Celta), segueix depenent de si mateix, de manera que els de Luis Enrique, a més de guanyar tots els seus partits, necessiten una derrota madridista per emportar-se el campionat.

El primer obstacle per al Barcelona és un rival desnonat, amb una baixa autoestima i que en cas de perdre el partit i produir-se un triomf del Leganés, serà automàticament equip de Segona A, ja que només quedaran quatre partits (12 punts) i la diferència entre el cuer i l'equip madrileny seria precisament de dotze punts, amb la diferència de gols per al quadre d'Asier Garitano.

Amb la inèrcia que porta el Barça després de la victòria en el clàssic i el moment de l'Osasuna res sembla apuntar a que l'equip de Luis Enrique hagi de patir per emportar-se un triomf que el permetria pressionar els madridistes, que just quan acabi el partit del Camp Nou jugaran a Riazor contra el Deportivo, justament on el Barça fa unes setmanes va caure per 2-1.

Tot i que Osasuna ha aconseguit quatre triomfs i quatre empats en les seves 36 visites a Barcelona, el fet és que la situació al límit de l'equip navarrès no és nova aquesta temporada, ja que ve d'anteriors cursos anant al límit, en els quals les visites al Camp Nou s'han saldat amb golejades, com les tres anteriors: 8-0, 5-1 i 7-0.

Les onze baixes del seu rival possibilitarà que el Barça dugui a terme també alguna rotació, l'última que se l'espera mentre mantingui opcions al títol de Lliga, ja que la resta de partits que li queden exigiran de l'equip titular, en què avui tampoc hi serà Neymar, que complirà el seu tercer i últim partit de sanció. On més moviments pot haver-hi és al centre del camp i la defensa. Al darrere, és més que probable que el Barça torni a dibuixar un 3-4-3, de manera que els laterals tindran poca participació, llevat que Luis Enrique decideixi sumar a Sergi Roberto el rombe del centre del camp.

Al davant, amb la baixa de Neymar, Alcácer pot tornar a tenir la seva oportunitat, encara que també està a disposició un Arda Turan que podria estar en la seva última etapa al Barça. Qui no descansarà és Messi, que rebrà un homenatge per part del club català en haver arribat als 500 gols com a blaugrana.

De la seva banda, l'Osasuna està virtualment descendit a falta de cinc jornades després de deixar escapar la victòria al Sadar davant l'Sporting i la possibilitat de posar-se a set punts de la permanència.

Per si fos poc amb la seva situació esportiva, el conjunt navarrès té fins a onze baixes i el dubte del porter italià Salvatore Sirigu per unes molèsties a l'espatlla. Són baixes per lesió Nikola Vujadinovic, Oriol Riera, Emmanuel Riviere, Raoul Loe, Álex Berenguer, Unai Garcia, Imanol García, David García, Miguel Flaño, Didier Digard i Tano Bonnín. Per això, ha viatjat a Barcelona amb cinc futbolistes del filial.