El Juventus es va convertir en el primer finalista de la Lliga de Campions 2016-2017, en derrotar per 2-1 el Mònaco a Torí gràcies als gols, tots dos a la primera meitat, del croata Mario Manzukic i del brasiler Dani Alves. El club campió d'Itàlia va confirmar el triomf per 2-0 aconseguit dimecres passat al Principat i ja té el seu bitllet per a la final de Cardiff (Gal·les), en què s'enfrontarà al vencedor de l'eliminatòria entre el Reial Madrid i l'Atlètic.

Els torinesos van confirmar la seva tradició positiva davant equips francesos, contra els que han guanyat 12 eliminatòries de 12 disputades, i van eliminar un Mònaco que va retallar distàncies gràcies al talent del francès Kylian Mbappé. El gol dels monegascos va interrompre la ratxa de minuts sense rebre gols del porter Gianluigi Buffon (690), encara que no va espatllar la festa d'un Juventus que tornarà a jugar una final europea a dos anys de distància de l'última vegada, quan va caure contra el Barcelona a Berlín.

Per la seva banda, el Mònaco va tancar una temporada extraordinària a la Lliga de Campions, en què va ser la principal revelació, en eliminar el Manchester City de Pep Guardiola als vuitens de final i el Borussia Dortmund als quarts.

Amb l'objectiu de blindar la defensa, el tècnic del Juventus, Massimiliano Allegri, va alinear una línia de tres centrals formada pels experts internacionals italians Bonucci, Barzagli i Chiellini, fet que va alliberar Sandro i un Alves que va tenir una actuació espectacular amb gol inclòs.

Per la seva part, l'entrenador portuguès Leonardo Jardim va apostar per un onze ofensiu, amb Bernardo Silva a la banda dreta i amb Falcao i Mbappé a la davantera, i als primers minuts li va sortir bé, ja que els visitants van tenir tres clares ocasions que no van saber aprofitar. Els locals es van fer amb el control del partit al minut 20 de la primera meitat i ja no van donar opció al Mònaco.